روزنامه جهان صنعت
1396/01/17
همدستی جمهوریخواهان آمریکایی و محافظهکاران ایرانی
نادر کریمیجونی- جمهوریخواهان آمریکا بهانهای به دست تندروهای ایران دادهاند تا دور تازهای از حملات را علیه حسن روحانی و همکارانش تدارک ببینند. برای احتراز از واکنش منفی اتحادیه اروپا در مورد اعمال تحریمهای جدید علیه ایران و ملاحظاتی که درخصوص تاثیر تصویب و اعمال این تحریمها بر انتخابات ایران دارد، سناتورهای آمریکایی میخواهند بررسی و تلاش برای تصویب تحریمهای جدید را به تعویق بیندازند.البته آمریکاییها توضیح ندادهاند که پس از برگزاری انتخابات و تعیین رییسجمهور دور بعدی ایران آیا بررسی و تدوین تحریمهای جدید مجددا از سر گرفته خواهد شد یا نه. در عین حال اظهارات باب کروکر که ریشه اتخاذ این تصمیم را به دلمشغولیهای اتحادیه اروپا نیز ربط داده، تعویق بررسی و تصویب این تحریمها تا آیندهای نامعلوم را امکانپذیر میسازد. به این ترتیب ممکن است حتی پس از پیروزی روحانی نیز بررسی موضوع افزایش تحریمهای ایران به بهانههای غیرهستهای مانند آزمایشهای موشکی در دستور کار سناتورها و نمایندگان آمریکایی قرار نگیرد. در عین حال ممکن است نگرانی اتحادیه اروپا و انتخابات ایران هیچکدام علت اصلی و تعیینکننده برای تعویق بررسی تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران نباشد. بلافاصله پس از رسانهای شدن اراده نمایندگان و سناتورهای آمریکایی برای تدوین دور جدیدی از تحریمها، برخی ناظران مسایل خاورمیانه درباره این رفتار ایالات متحده هشدار دادند و تاکید کردند که این امر میتواند تنشها میان تهران- واشنگتن را به نحو خطرناکی افزایش دهد و حتی وقوع منازعه نظامی میان ایران و آمریکا را رقم بزند. این نظر همچنین از سوی ناظران داخلی ایالات متحده نیز بازگو و به جمهوریخواهان هشدار داده شد تا از ارتکاب رفتارهای ماجراجویانه دست بردارند.
چندان روشن نیست که میان این سه علت، کدام یک وزن بیشتری داشته و در تصمیمگیری جمهوریخواهان موثرتر بوده است. اما قدر مسلم آن است که هریک از مولفههای پیشگفته یعنی هراس از افزایش تنش و حرکت به سوی منازعه مستقیم، دلمشغولیهای اروپا درباره نقض و مرگ برجام و تاثیر تحریمها بر انتخابات ایران به طور عمومی در تصمیمسازی آمریکاییها نقش داشته است. از منظری دیگر به ویژه در دوره ترامپ، رفتار ایالات متحده با ایران بر تشدید تخاصم استوار بوده و واشنگتن ماجراجوییهایی مرتکب شده که هدف آن مسلما همگرایی با ایران نبوده است. از این بابت چندان عاقلانه نیست که وقتی رفتار در جهت واگرایی است، به قدرت رسیدن یا نرسیدن یک چهره در انتخابات نقش تعیینکنندهای در روابط ایفا کند به ویژه آنکه در جناح مقابل روحانی، نامزدها بیشتر بر طبل تخاصم با ایالات متحده میکوبند.
البته در داخل برخی تندروها و محافظهکاران از این تصمیم سناتورهای آمریکایی برای حمله و شدت بخشیدن به اتهاماتی که علیه دولت تدبیر و امید و حسن روحانی مطرح میکنند، استفاده کردهاند و از هماکنون به سمپاشی و ترور شخصیت دولت حاضر و حسن روحانی بهعنوان نامزد دور بعدی انتخابات ریاستجمهوری پرداختهاند. محافظهکاران اگرچه اطمینان دارند که پیروزی هریک از نامزدان احتمالی در انتخابات بعدی ریاستجمهوری تغییری در رفتار ترامپ علیه ایران به وجود نمیآورد اما میخواهند از این محمل برای تخریب روحانی که شانس بیشتری برای پیروزی در 29 اردیبهشتماه دارد، بهرهبرداری کنند.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
واکنش زنگنه نسبت به گرو کشی هندیها درباره پروژه فرزادB ؛
قالیباف قید نامزدی را زد
کلید اصلاحات را بزنید
فرصتطلبی پیونگیانگ!
ربیعی خبر داد؛
تلاش وزارت ارتباطات برای فیلتر کردن تماس صوتی تلگرام؛
4/37 درصد،ضریب جینی ایران
انتشار ردیف آوازی محمدرضا شجریان
رابطه سیبزمینی با وزارت بازرگانی!
ماشالا آقای آخوندی!
داغ شدن انتخابات از راه دور!
افزایش غیرقانونی قیمت لبنیات ادامه دارد؛
مصلحت سنجی یا فرار از افزایش تنش
بررسی «جهان صنعت» از چالش تامین مالی نوسازی ناوگان هوایی؛
جزییات زلزله 6 ریشتری در استان خراسان رضوی
همدستی جمهوریخواهان آمریکایی و محافظهکاران ایرانی
اسکناس جدید ۵۰ یورویی وارد چرخه پولی شد
پیروزی امیدوارکننده سیاهجامگان مقابل استقلال خوزستان