چند کلمه حرف حساب



حسن فرامرزی
محبوبه مصرقانی


روزنامه نگار
در هفته‌ای که گذشت دو مناسبت مهم در تقویم ملی کشور ثبت شده بود: سه‌شنبه 11 اردیبهشت روز کارگر و چهارشنبه 12 اردیبهشت روز معلم. در فراخوان هفته گذشته با طرح این پرسش که معلمان و کارگران یا کارگران و معلمان - چون هر دو برای ما عزیزند - دو گروه گره گشا و دو بال توسعه و رشد یک جامعه‌اند اما اگر این دو گروه که قرار است گره‌های فرهنگی و اقتصادی ما را بگشایند، خود درگیر گره‌ها و گرفتاری‌های زندگی باشند آن توسعه و رشدی که مدنظر است اتفاق خواهد افتاد؟ به مناسبت روز معلم و روز کارگر از مخاطبان کارگر و معلم «ایران» خواستیم صفحه این هفته را تریبون کوچکی برای انعکاس و به اشتراک‌گذاری دیدگاه‌ها، نظرات و نقدهای خود قرار دهند. آنچه در ادامه می‌آید نظرات و دیدگاه‌هایی است که به دست ما رسیده است.

من معلم از نظام آموزشی خسته‌ام چه برسد به دانش‌آموز
بهنام – کانال تلگرام «ایران»: من به‌عنوان یک معلم، از نظام آموزشی کنونی دلزده و خسته‌ام. دانش‌آموزان را دیگر خدا داند. هیچ الگوبرداری از کشورهای موفق در زمینه آموزش نداشته‌ایم. حجم کتاب‌ها سنگین است و این حجم سنگین باید درساعات زیاد مدرسه تدریس شود که هم برای معلم و هم برای دانش‌آموز سخت است. هرچقدر هم یک معلم در تدریس خلاقیت به خرج دهد، باز ناکافی است. امکانات آموزشی و آزمایشگاهی در مدارس به‌طور مساوی و منصفانه تقسیم نشده است. تعداد دانش‌آموزان هر کلاس زیاد است. میزان حقوق معلم‌ها اصلاً کفاف زندگی را نمی‌دهد و خیلی از معلم‌ها مجبورند دو شیفت کار کنند، تدریس خصوصی یا رانندگی تاکسی یا... اکثر ما معلم‌ها در طول سال تحصیلی واقعاً نمی‌رسیم که روح و روان خود را آماده تدریس کنیم.
اگر بنده چابک نباشد به کار / عزیزش ندارد خُداوندگان
حبیب‌الله فرشید – تماس تلفنی: روز کارگر را به کارگران عزیز و شریف و به کارفرمایانی که تا سن ۷۰یا۸۰ سالگی با کارگرشان کار می‌کنند تبریک می‌گویم. از روزنامه محترم ایران به خاطر این نظرخواهی و اشتراک مردم تشکر و قدردانی می‌کنم. به‌نظر من تا زمانی که مثل همه کشورهای پیشرفته اقتصاد خصوصی نشود رانت و سوء‌استفاده وجود دارد و تا زمانی که سود در بخش توزیع و واردات است تولید ذلیل می‌شود و تا تولید ذلیل می‌شود کارگر نمی‌تواند امرار معاش کند، تا زمانی که بعضی از نمایندگان مجلس وقتشان را با شعار برای جذب رأی و قوانین غیر ضروری که در هیچ کشوری نیست صرف می‌کنند وضع تولید‌کنندگان و کارگران بدتر می‌شود. تا زمانی که صدا و سیما از وجود تولیدکنندگان قدیمی و باتجربه و واقعی استفاده نکند و نظر آنها را منعکس نکند وضع تولید و کارگر خوب نمی‌شود. تا زمانی که همه سران مملکت ندانند که مشکل تولید به‌خاطر عدم کیفیت نیست و مردم بدترین جنس ها را با برند خارجی می‌خرند و خوب‌ترین جنس‌ها را با مارک ایرانی نمی‌خرند درست نمی‌شود. درضمن طرحی را که مدیرعامل محترم سازمان تأمین اجتماعی اعلام فرمودند ناقص است و دردی را دوا نمی‌کند.
در دولت نهم یک چنین اقدامی شد و مورد سوء‌استفاده بعضی از کاریابی‌ها قرار گرفت و فایده‌ای نداشت. راه درست این است همان‌طور که حدود 30 سال قبل تا پنج نفر کارگر سهم کارفرما بخشیده شد این تعداد به 15 نفر افزایش پیدا کند تا کارگاه‌های کوچک بتوانند کارگرانشان را بیمه کنند، تازمانی که مردم متوجه نشوند ۹۰ درصد اجناسی که با مارک خارجی می‌خرند ایرانی است، درست نمی‌شود. کارفرمایان باید کارگران خوب و زحمتکش را دوست داشته باشند و تا آنجا که در توان دارند مشکلاتشان را برطرف کنند. کارگران عزیز باید نظم، کیفیت و جدیت را سرلوحه کارخود قراردهند تا در دنیا نگویند مطابق آمار، ساعت کار مفید کارگر ایرانی کم است. به قول سعدی: اگر بنده چابک نباشد به کار / عزیزش ندارد خُداوندگان.
اینکه میگن معلمی اشتغال نیست اشتعاله یه حقیقته
مینا حیدرپور – 549...0915: اینکه می‌گن معلم چون شمعی است که خود می‌سوزد تا به دیگران روشنایی ببخشد، واقعاً درسته. اینکه میگن معلمی اشتغال نیست اشتعاله یه حقیقته اما در جامعه امروز که اپلیکیشن‌ها، جای علم و کتاب رو گرفتن و بچه‌ها به اون‌ها روی آوردن، دیگر معلم‌ها هرچه تلاش کنند، ذوق نوشتن مشق و ذوق مدرسه رفتن در بچه‌ای زنده نمی‌شود و خود معلم هم با حقوقی که ماه به ماه بهش پرداخت نمی‌کنند، دیگر رمقی نمی‌ماند تا خلاقیتی به خرج دهد برای جذب بیشتر دانش‌آموزان. حال که آلودگی هوا و تعطیلات رسمی کشور هم مزید بر علت می‌شوند.
در صورتی که جامعه نیازمند انسان‌های باسواد و با تجربه است که نسل فردای ما رو آموزش دهد برای تمامی شغل‌های مختلف... ولی نسل فردا همچنان در خاموشی و اسیر سرگرمی‌های پنجره‌ای چند اینچی هستن.
نگویید معلم‌ها مظلومند، کارگران مظلوم ترند
مهدی رحمتی - تماس تلفنی: روز معلم مبارک. این روز را به همه معلم‌های زندگی‌ام تبریک می‌گویم هر فردی که بی‌منت کلمه‌ای به من آموخت. اما نمی‌توان گفت که این گروه از جامعه مورد ظلم واقع شدند چرا که وضع و اوضاع کار در همه گروه‌ها داغان است. حداقل معلم‌ها صبح تا ظهر مشغول کارند و در مابقی ساعات روز می‌توانند کسب و کار دوم خود را داشته باشند در صورتی که کارمندان و کارگران ساختمانی و کارخانه‌ها صبح تا غروب مشغول کار هستند و درآمدی کمتر از معلمان و کاری بس دشوار‌تر دارند. باز معلم‌ها می‌توانند برای جبران کمبود حقوق و مزایایشان دست به کار دوم بزنند اما برای دیگر مشاغل این آپشن موجود نیست و باید با درآمد کم و نان بخور نمیر بسازند.
مربیای کانون، معلم به حساب نمی‌آیند!
بشیر - کانال تلگرام «ایران»: اگرچه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان زیر مجموعه وزارتخانه آموزش و پرورش است اما ما مربیای کانون، معلم به حساب نمی‌آییم! اتفاقاً یکی از چیزایی که همیشه برایم جالب بوده، اعتراض و اعتصابات هرازگاه معلم‌هاست و همیشه از خودم سؤال می‌کنم اگر جای ما بودن چه می‌کردند؟ نه اینکه ارزش و اهمیت و قداست معلمی از نظرم پوشیده باشد! نه.اما ارزش و اهمیت و حساسیت و دشواری کار ما مربی‌های کانون هم اگر بیشتر نباشد کمتر نیست. قرارگیری در سیستم آموزش و پرورش رسمی برای همه بچه‌ها الزامی است. با هر میزان از استعداد و علاقه و توانمندی و..‌. اما بچه‌هایی که پیش ما می‌آیند الزام و اجباری ندارند، بلکه کانون را انتخاب می‌کنند. معنایش این است که گروه خاصی از بچه‌ها هستند که یا خودشان یا خانواده‌هاشان به اهمیت و تأثیر کار ما معتقدند. اهل کتاب و پژوهش و خلاقیتند. ما با گروهی از بچه‌ها مواجهیم که اگر توی مسیر درستی هدایت شوند، افراد مؤثرتری در زندگی خودشان و در جامعه خواهند بود اما حال و روزگار ما کجا و حال و روزگار معلم‌های عزیز کجا... شخصاً بیش از 20 سال سابقه کار دارم. تمام وقت و رسمی. با بیمه کامل رقم دریافتی‌ام در مقابل دیگر معلمان چیزی مثل یک شوخی است.
ما فقط زحمتکش هستیم نه مؤثر
رضایی - 045...0935: قشر زحمتکش و تأثیر‌گذار وقتی با مشکلات مالی و اقتصادی سر و کله بزنند دیگر تأثیرگذار نخواهند بود و فقط زحمتکش می‌شوند. زحمتی با درآمد اندک. کارگری که ماهانه ۹۰۰هزار تومان درآمد دارد چطور می‌تواند صاحب خانه و کاشانه شود. از بانک مسکن وام بگیرد! چطور می‌تواند از پس بازپرداخت بالای این وام‌های مسکن برآید. ارزان‌ترین خانه در تهران در محله شلوغ متوسط شهر آن هم متراژ اندک می‌شود ۲۵۰ میلیون برای خرید. آن زن و مرد هرکدام ۱۰۰ میلیون هم وام بگیرند دست کم باید ماهی یک میلیون و ۸۰۰ قسط دهند با ماهی ۹۰۰ درآمد چطور می‌شود این اقساط را پرداخت کرد آن هم به مدت ۱۲ سال. اگر زن و مرد با هم کار کنند فقط می‌توانند قسط را جور کنند آن زمان خرج خورد و خوراک، رخت و لباس می‌شود باد هوا. روز کارگر جماعت جشن ندارد باید برای این گروه گریست.
اگر کارگرها و معلم‌ها فرو بریزند جامعه فرو خواهد ریخت
زهرا عسکریان - دبیر - اصفهان - تماس تلفنی: قشر کارگر و معلم را می‌توان ستون‌های اصلی یک بنا در نظر گرفت که درصورت ناپایداری، باعث فروپاشی ساختمان می‌شود و متأسفانه جامعه ما درحال ریزش است و دولتمردان بی‌توجه به نابودی نسل آینده از کنارشان می‌گذرند. هرجامعه پیشرفته‌ای را که در نظر بگیریم ابتدا به آموزش اصولی مردم پرداخته که در سایه آن قشرکارگر و دیگر گروه‌ها در جهت اهداف جامعه گام برمی‌دارند و پویایی به افراد برمی‌گردد. سال‌هاست که روز کارگر و معلم فقط با سر و صدا و تبلیغ برگزار می‌شود و تنها افرادی که از آن فیض نمی‌برند معلمان و کارگران هستند.
کسانی که حامی اصلیشون مهر خانواده شون هست
مسعود ازمندی – 435...0913: کارگر کلمه‌ای است که با شنیدنش ناخودآگاه یاد قشر زحمت کشیده و دستای پینه بسته و توانا می‌افتیم. کسانی که مهره‌های اصلی این اجتماع هستن و بیشتر با بی‌مهری مسئولان و رده‌های بالاتر شغلیشون مواجه می‌شن. کسانی که اگر نباشن جایگزینی براشون نیست و تمامی شغل‌ها لنگ می‌زنن اما تمامی‌شان تلاش می‌کنند و با مهر خودشان، خالصانه این چرخ را به حرکت در می‌آورن تا چرخ‌ها به حرکت دربیان و شاید روزی ارتقای شغلی بگیرن...کسانی که حامی اصلیشون مهر خانواده شون هست.
بارها شنیده‌ام که می‌گویند معلم‌ها چقدر راحتند
فلامرزی – جهرم – 771...0917: بارها شنیده‌ام که می‌گویند معلم‌ها چقدر راحتند. آنها استناد می‌کنند به سه ماه تعطیلی تابستان، در جامعه ما هم مد شده است که افراد فقط چیزهایی را ببینند که دل‌شان می‌خواهد نه چیزهایی که واقعاً هست. همین منتقدان نمی‌دانم توانایی یک ساعت درس دادن و سر وکله زدن با دانش‌آموزان را دارند؟! حقوق و درآمد ما در ماه چقدر است؟ اعصابی می‌ماند که خودمان در خانه به بچه‌های‌مان برسیم؟!! با همه مشکلاتش من عاشق شغلم هستم؛ حتی اگر بدانم در یک کلاس ۳۰نفره فقط یک نفر عاشق درس باشد و یاد بگیرد هم برایم ارزش دارد. من برای همان یک نفر هر روز و هر روز شوق بیشتری دارم؛ هر روز با خودم می‌گویم امروز بهتر از دیروز با بچه‌هایم کنار بیایم تا یادگیری دانش‌آموزانم افزایش یابد. من هر روز به شوق شاگردهایم علیرضا، پژمان، احمدرضا، قاسم، مهدی، پوریا، محمد و.... با انرژی بیشتر تلاش می‌کنم مشکلات و گره‌های زندگی‌ام را نادیده بگیرم و با آنها شاد باشم و به زندگی‌شان جهت ببخشم. کسی که مورد اعتمادشان باشم، هم در آموزش و هم پرورش‌شان نقش پر رنگی ایفا کنم.
یک روز جشن و فردا دوباره افتاد مشکل‌ها
حسن کریمی – 672...0912: روز کارگر در تقویم برای یادآوری به مسئولان گذاشته شده است تا حداقل سالی یک بار پای درد دل این افراد بنشینند و مشکلاتشان را بگویند. در ظاهر امر کار خوب و پسندیده‌ای است اما مسئولان فقط مشکلات را گوش می‌دهند یا برای رفع آن اقدام می‌کنند؟ جواب این سؤال را می‌توانید در حال و روز کنونی کارگران جامعه ببینید. پس اگر 365 روز سال را هم به نامشان بزنید وقتی فقط مسئولان گوش می‌دهند و عملی در کار نیست بی‌فایده است. روزهایی که در تقویم ما به گروه‌های خاص نسبت داده شده فقط تزئینی است و این روزها باید پای درد دل این دو گروه نشست و مشکلاتشان را حل کرد اما این طور نیست این روزهای مناسبتی فقط تبدیل شده به برگزاری جشن و پایکوبی و فردای آن دوباره افتاد مشکل‌ها.
مدیون معلم‌های اول و پنجم ابتدایی‌ام هستم
زهرا انصاری – تماس تلفنی: چند سالی هست که در یک آموزشگاه خصوصی تدریس می‌کنم و همین اتفاق باعث شده بفهمم که کار معلم‌ها چقدر سخت است. فهماندن به دانش‌آموزان، انگیزه دادن به آنها برای تحصیل و دنبال روش‌های جدید تدریس بودن برای جذاب کردن مفاهیم زیاد و سنگین به بچه ها. من بشدت قدردان معلم‌های سال‌های تحصیلم هستم. به‌طور ویژه معلم کلاس اول خانم مطرب که بیشتر شبیه مادر بود برای بچه‌ها و قدردان، معلم کلاس پنجم ابتدایی‌ام خانم تیماس، خانم معلمی که می‌دانم با همه مشقت‌ها و راه دور حتی روزهای تعطیل برایم وقت گذاشت برای المپیاد ریاضی و علاقه به ریاضی را در من به وجود آورد. به الان که تا چه حد موفقم یا چه شکست‌هایی را تجربه کرده‌ام فکر نمی‌کنم. یا درست و غلط بودن مسیرم. برای همه حس‌های خوبی که معلمم برایم گذاشت و طعم شیرینی دارد سپاسگزارش هستم. امیدوارم سلامتی و شادی همنشین‌شان باشد.




قیمت لحظه ای ارز دیجیتال