7 گزينه نهايي شهرداري پايتخت


گروه اجتماعي: بيش از دو هفته است که پرجمعيت‌ترين شهر کشور شهردار ندارد. بحث داغ اين روزهاي شوراي شهر تهران به مانند هفته‌هاي آغاز به کار موضوع انتخاب شهردار جديد براي پايتخت است. طي روزهاي گذشته و با نهايي شدن نام‌هاي مطرح شده به عنوان کانديداهاي شهرداري تهران شاهد موضع‌گيري‌هاي مختلفي بوده‌ايم. حالا آنطور که اعلام شده ترکيب هفت نفره گزينه‌هاي مورد نظر شوراي شهر پنجم پايتخت براي شهرداري تهران مشخص شده و بايد منتظر ماند تا برنامه‌هاي اين هفت نفر مورد بررسي قرار بگريد. طي روزهاي گذشته گزينه‌هاي مطرح شده يک به يک از اين جايگاه کناره‌گيري کرده‌اند، اتفاقي که ممکن است طي روزهاي آينده براي هرکدام از هفت نفر نهايي نيز تکرار شود.
روز گذشته و در جلسه علني شوراي شهر تهران بود که اعضاي شوراي شهر تهران پس از رأي‌گيري براي انتخاب هفت گزينه از ۲۰ گزينه انتخابي براي شهرداري تهران، هفت نفر را به‌عنوان کانديداي نهايي شهرداري تهران انتخاب کردند که بر اين اساس ۱- سيدمحمد افشاني، ۲- محمد ابراهيم انصاري لاري، ۳- محمود حجتي، ۴- سيدمحمودحسيني، ۵- سميع ا... حسيني مکارم، ۶- حجت‌ا... ميرزايي و ۷- پيروز حناچي به‌عنوان ۷ گزينه نهايي کانديداي شهرداري تهران براي ارائه برنامه‌هايشان به شوراي شهر تهران انتخاب شدند.
معرفي معاونان گزينه‌هاي نهايي شهرداري تهران
سخنگوي شوراي شهر تهران گفت:‌ از بين هفت کانديداي نهايي دو کانديدا انتخاب شده که براساس زمان‌بندي روز يکشنبه 23 ارديبهشت براساس زمان‌بندي به صحن علني آمده و ضمن معرفي برنامه و تيم معاونين خود برنامه عملياتي خود را ارائه مي‌دهند و از بين اين دو کانديداي نهايي انتخاب مي‌شود. به گزارش ايلنا، علي اعطا با اشاره به محتواي جلسه روز گذشته شوراي شهر تهران گفت: براساس زمان‌بندي انجام شده اسامي‌هفت نفر کانديداهاي شهرداري تهران انتخاب شدند. وي ادامه داد: آقاي افشاني در حال حاضر معاونت عمراني وزارت کشور هستند و در سوابق ايشان استانداري فارس نيز به چشم مي‌خورد نفر بعدي در اين ليست هفت نفره آقاي انصاري لاري است ايشان در حال حاضر مديرعامل منطقه آزاد کيش هستند و پيش از اين استانداري فارس و رئيس سازمان ثبت احوال کشور بودند. آقاي محمود حجتي هم که در حال حاضر وزير جهاد کشاورزي هستند. نفر بعدي آقاي محمود حسيني هستند که در استانداري اصفهان و سيستان و بلوچستان کار کردند.
اعطا افزود: نفر پنجم براساس حروف الفبا حسيني مکارم است که در حال حاضر معاون مالي و اداري شهرداري و سرپرست شهرداري تهران هستند. نفر بعدي آقاي پيروز حناچي هستند که معاون عمراني و فني شهرداري است و در سوابق ايشان دبيري شوراي عالي معماري و شهرسازي کشور به چشم مي‌خورد و نفر آخر آقاي حجت ا... ميرزايي هستند که معاونت برنامه‌ريزي شهرداري تهران را به عهده دارند و پيش از اين معاون وزير رفاه بودند.
سخنگوي شوراي شهر تهران با بيان اينکه اين هفت نفر براساس زمان بندي دو هفته فرصت دارند تا برنامه عملياتي خود را در چارچوبي که شورا پيش از اين مشخص کرده است تنظيم و ارائه دهند. روزهاي يکشنبه و دوشنبه مقارن با 16 و 17 ارديبهشت برنامه اين هفت نفر در صحن علني ارائه خواهد شد و در نهايت دو کانديداي اصلي انتخاب خواهند شد. اعطا در رابطه با دو کانديداي آخر نيز تصريح کرد:‌ از بين اين هفت نفر دو کانديداي نهايي انتخاب شده که بر اساس زمان‌بندي روز يکشنبه 23 ارديبهشت بر اساس زمان‌بندي به صحن علني آمده و ضمن معرفي برنامه و تيم معاونين خود برنامه عملياتي خود را ارائه مي‌دهند و از بين اين دو کانديداي نهايي انتخاب مي‌شود. وي همچنين با اشاره به محتواي جلسه پس از فرآيند انتخاب شهردار افزود: در اين جلسه يک فوريت طرح الزام شهرداري به انجام الکترونيکي معاملات شهرداري به تصويب رسيد و مقرر شد که از اين پس تدوين قرارداد، دريافت قيمت، بازگشايي پاکت و اعلام برنده به صورت آنلاين انجام شود.
اعطا در رابطه با سياسي و حزبي بودن گزينه‌هاي مطرح شده افزود: ما با گروه‌هاي مرجع مشورت کرديم اما اين بدان معنا نيست که تصميم‌گيري از جاي ديگري بوده بلکه اعضا خودشان تصميم‌ مي‌گيرند و قرارمان اين است که اگر به هر دليلي کسي از بين هفت گزينه انصراف داد فرد ديگري اضافه نشود. سخنگوي شوراي شهر در رابطه با مخفي بودن راي گيري نيز تصريح کرد: اين راي گيري مخفي است و بر اساس دستورالعمل صورت گرفت و موضوع مطرح شده اين بود که گزينه‌ها بر اساس حروف الفبا اعلام شود تا ميزان آرا نيز مشخص نشود.
سه شرط شورا براي شهردار جديد
در همين حال و براساس گزارش خبرگزاري‌ها محسن‌هاشمي، رئيس شوراي شهر تهران روز گذشته و در حاشيه جلسه علني شوراي شهر تهران که ۷ گزينه کانديداي شهرداري تهران انتخاب شدند در جمع خبرنگاران گفت: خوشبختانه اعضا به ۷ گزينه شهرداري تهران ازميان ۲۰ گزينه رأي دادند و آرا نيز براساس حروف الفبا اعلام شد. وي با بيان اينکه هيأتي از سوي اعضاي شوراي شهر انتخاب و به ديدار کانديدا خواهند رفت تا از آنها برنامه بخواهند گفت: کانديدا دو هفته فرصت دارند که برنامه‌هاي خود را براي مديريت شهر تهران ارائه کنند.
هاشمي‌با بيان اينکه معياري‌هايي براي انتخاب شهردار مهم است که يکي از آنها کارآيي شهردار خواهد بود، اظهار کرد: همچنين براي ما اعضاي شوراي شهر مهم است که مسئولين نظام نسبت به شهردار نظر منفي نداشته باشند و شهردار بايد کسي باشد که انسجام شورا و شهرداري را حفظ کنند و ضمن استفاده از نظرات شورا به کار کارشناسي کميسيون‌ها نيز اعتماد داشته باشد. رييس شوراي شهر تهران در پاسخ به برخي از انتقادات درمورد اينکه هفت گزينه شهرداري سياسي هستند و براي مردم ناشناخته‌اند، گفت: ‌بالاخره اين گزينه‌ها نظر اعضاي شوراي شهر است و مورد احترام هستند و دقت داشته باشيد که در ايران شهردارتوسط شوراي شهر و نه مردم انتخاب مي‌شود. وي در پاسخ به اين سوال که چرا آراي گزينه‌ها اعلام نشد و اين برخلاف شعار شفافيت شوراست، ادامه داد: تصميم گرفته شد که آراي گزينه‌ها اعلام نشود و تعداد آراء انتخاب نشدگان نيز براي اينکه براي آنها خوب نبود اعلام نکرديم.
هاشمي‌همچنين در مورد رأي نياوردن خودش هم گفت:‌ از اول هم معلوم بود و نمي‌خواستم جزو کانديداها باشم اما برخي اعضا اصرار کردند که نام من در ميان کانديداها باشد تا مردم و خبرنگاران مطئمن باشند که نمي‌توانم بيايم. رييس شوراي شهر تهران در مورد برخي انتقادات به اينکه هفت گزينه شهرداري تا چه حد با تهران آشنايي دارند گفت:‌بالاخره در ميان اين گزينه‌ها وزير، استاندار سابق و ... وجود دارد و هرکدام از اين‌ها مي‌توانند بخشي از مشکلات راحل کنند. وي در مورد اينکه کانديداها بايد قدرت چانه‌زني داشته باشند گفت:‌ حاکميت نبايد در مورد حاکمين نظر منفي داشته باشد.


قیمت لحظه ای ارز دیجیتال