تصوير هوايي فرودگاه مهرآباد به ‌جاي پايگاه‌هاي هوايي در سوريه

شرق: روز گذشته خبرگزاري «تسنيم» گزارش منتشر‌شده در روزنامه اسرائيلي «جروزاليم ‌پست» و سايت «بي‌بي‌سي ‌فارسي» را گاف بزرگ خبري خواند. 
 شب سه‌شنبه، برخي منابع اسرائيلي به ‌نقل از واحد سخنگويي نيروهاي دفاعي اسرائيل، تصاوير و گزارشي درباره پايگاه‌هاي هوايي و مراکز هدايت پهپادهاي ايران در خاک سوريه منتشر کردند و اين گزارش در سايت بي‌بي‌سي فارسي هم منتشر شد. به ‌گزارش تسنيم، تصوير هوايي از فرودگاه مهرآباد تهران، با 180 درجه چرخش، به‌عنوان يکي از پايگاه‌هاي هوايي ايران در خاک سوريه منتشر شده است، اين تصاوير در گوگل‌مپ منتشر شده است. 
البته در تصاويري که پايگاه جروز‌الیم‌ پست منتشر کرده، تصوير هوايي ميدان آزادي تهران مشخص است؛ اما بي‌بي‌سي فارسي اين بخش از تصوير را که شامل محوطه ميدان آزادي است، از تصوير حذف کرده است. رسانه‌هاي اسرائيل يک نقشه و چند تصوير هوايي را منتشر کرده‌اند که ادعا مي‌کنند مربوط به استقرار يگان‌هاي پهپادي سپاه پاسداران و هواپيماهاي مسافربري غيرنظامي ايران است که در انتقال سرباز و تسليحات به سوريه نقش دارند. بي‌بي‌سي فارسي هم در گزارشي مدعي شده که ايران در پنج پايگاه هوايي سوريه حضور نظامي دارد. نقشه منتشر‌شده محل استقرار يگان‌هاي هوايي ايران در خاک سوريه را در پايگاه هوايي تي۴ در حمص، فرودگاه حلب، فرودگاه ديرالزور، فرودگاه بين‌المللي دمشق و يک پايگاه ديگر در جنوب دمشق عنوان مي‌کند. منابع اسرائيلي همچنين مدعي شده‌اند که ایران از دو شرکت هواپيمايي غيرنظامي سيمرغ و پويا براي انتقال نيرو و تسليحات به سوريه استفاده کرده است.  اين روزها تحولات در سوريه به‌سرعت در حال ورق‌خوردن است؛ از حمله شيميايي به دوما در غوطه شرقي تا تأييد و تکذيب حمله به الشعيرات و الضمير. سوريه آبستن تحولات جديدي است و اين در تحليل رسانه‌هاي مختلف ارائه مي‌شود؛ به‌طوري‌که روز گذشته «هيتر نائورت»، سخنگوي وزارت خارجه آمريکا، هم در نشست خبري خود با اين پرسش و آينده خاورميانه و روابط بين ايران و اسرائيل مواجه شد. او در پاسخ به اينکه آيا آمريکا و اسرائيل در سوريه تقسيم کار کرده و اسرائيل پايگاه‌هاي ايراني را در اين کشور هدف قرار مي‌دهند، گفت: «من نمي‌توانم هيچ چيزي را درباره اينکه اسرائيل ممکن است در سوريه يا هر جاي ديگر انجام داده باشد، تأييد کنم؛ بنابراين من شما را به اسرائيل ارجاع مي‌دهم».
10 روزي که سوريه پشت سر گذاشت


حمله شيميايي به دوما؛ هجدهم فروردين‌:‌ حمله‌اي که فرانسه و بيشتر کشورهاي غربي آن را شيميايي مي‌خوانند، عصر شنبه در دوما، در غوطه شرقي دمشق رخ داد. اگرچه تهيه‌کنندگان گزارش محرمانه فرانسه آورده‌اند که با درجه بالايي از اطمينان، اين حمله کار حکومت سوريه بوده است؛ اما سوريه و روسيه اين ادعا را رد کرده و آن را توطئه‌اي عليه سوريه مي‌خوانند. همچنين عده‌اي معتقد هستند درحالي‌که ارتش سوريه دست برتر را در ميدان نبرد با تروريست‌هاي مسلح دارد، به‌کارگيري مواد يا سلاح شيميايي به وسیله آنها امري منطقي به نظر نمي‌رسد.
تي‌4؛ بامداد روز دوشنبه، بيستم فروردين‌: پايگاه هوايي تي4 که محلي‌ها آن را فرودگاه تياس مي‌خوانند، هدف گلوله اسرائيل قرار گرفت؛ اگرچه از همان ابتدا ارتش روسيه، اسرائيل را عامل اين حملات اعلام کرد؛ ولي در گزارش‌هاي اوليه، سوريه اين حمله را به آمريکا نسبت داده بود. سخنگوي پنتاگون بلافاصله در بيانيه‌اي به اين حمله واکنش نشان داد و گفت: «با وجود اينکه اوضاع سوريه را از نزديک دنبال مي‌کنيم، آمريکا دست به حمله هوايي در سوريه نزده است». دو جنگنده اف-۱۵ اسرائيل، با شليک هشت موشک هوابه‌زمين، به پايگاه نظامي حومه حمص حمله کرده‌اند که سامانه دفاعي سوريه پنج فروند از موشک‌ها را «رهگيري» کرده است. به گزارش «الميادين»، موشک‌هاي شليک‌شده به پايگاه هوايي «تي‌فور» از حريم هوايي منطقه «کسروان» و «البقاع» در لبنان عبور کرده و به خاک سوريه رسيده است. در اين حمله 14 نفر جان خود را از دست دادند که هفت نفر آن ايراني بودند.
حمله سه‌گانه به سوريه، جمعه‌شب به وقت ايالات‌ متحده، بيست‌وپنجم فروردين‌: دقايقي بعد از سخنراني هفت‌دقيقه‌اي دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوري آمريکا که در آن اعلام کرد دستور حمله را به پايگاه‌هاي سلاح‌هاي شيميايي دولت سوريه صادر کرده، خبرهايي درباره انفجار در دمشق از راه رسيد. اندکي بعد بيانيه وزارت دفاع آمريکا حمله به سه موضع در سوريه را تأييد کرد...
يک مرکز تحقيقاتي در دمشق براي توليد و آزمايش تسليحات شيميايي و ميکروبي، انبار ذخيره و توليد تسليحات شيميايي در غرب حمص از‌جمله گاز سارين و انبار ذخيره تسليحات شيميايي ديگري در نزديکي حمص. آن‌طور که جيمز متيس، وزير دفاع آمريکا، مدعي شده: «حملات هوايي به  سوريه فقط يک بار صورت مي‌گيرد و هدف آن ارسال پيامي محکم به رئيس‌جمهوري سوريه است». در اين حمله انگلستان و فرانسه هم آمريکا را همراهي مي‌کردند. به گفته روسيه 103 موشک کروز به سوريه شليک شده بود که سامانه دفاع موشکي سوريه ۷۱ موشک را رهگيري کرده است. هر سه کشور مدعي‌اند که حملات اخير در پاسخ به حملات شيميايي هفتم آوريل در شهر دوما است که بيش از ۷۰ کشته بر جاي گذاشت.
حمله به جبل‌عزان؛ عصر شنبه، بيست‌وپنجم فروردين‌: برخي از رسانه‌هاي عربي از شنيده‌شدن صداي انفجار در يک پايگاه نظامي در جنوب حلب خبر دادند. شبکه خبري «سي‌ان‌ان» ترک مدعي شد: «اين پايگاه متعلق به ايران بوده و دست‌کم ۲۰ نفر کشته شده‌اند». ساعاتي بعد اين خبر از سوی حزب‌الله لبنان تکذيب شد.
حمله به الشعيرات و الضمير؛ ساعات اوليه بامداد سه‌شنبه، بيست‌وهشتم فروردين‌: رسانه دولتي سوريه و حزب‌الله لبنان اطلاع دادند سامانه دفاع هوايي اين کشور، شش موشک را که به ‌سوي شعيرات و سه موشک به‌ سوي پايگاهي نظامي در «الشعيرات»، واقع در استان حمص و سه موشک به پايگاه «الضمير» در نزديکي دمشق شليک شده بود، رهگيري و منهدم کردند. همان زمان سخنگوي پنتاگون اعلام کرد که آمريکا در آن مقطع زماني، در اين ناحيه هيچ فعاليت نظامي‌اي نداشته و اسرائيل مسئول اين حمله عنوان شد؛ اما ساعاتي بعد خبرگزاري رسمي سوريه به نقل از منابع نظامي، گزارش‌هاي قبلي خود درباره شليک موشک به سمت پايگاه‌هاي هوايي اين کشور را پس گرفت و گفت: «پدافند هوايي اين کشور به‌ دليل هشدار اشتباه فعال شده و موشکي شليک نشده است». برخي از منابع محلي از شنيده‌شدن صداي انفجارهاي مهيبي در نزديکي پايگاه هوايي در استان حمص و قلمون در نزديکي دمشق که محل دو پايگاه هوايي است، خبر دادند.
قیمت لحظه ای ارز دیجیتال