حکم مرتضوی باید اجرا ‌شود

يک مقام قضائي درباره مرتضوي موضع‌گيري کرد. حدود يک هفته بعد از جمله خبرساز سخنگوي قوه قضائيه، دادستان تهران، سه‌شنبه ۲۸ مرداد، در جمع کارکنان دادسراي پولي- بانکي درباره مجرم پرونده کهريزک گفت: «دادستاني در مورد پرونده‌هايي که با حيثيت دستگاه قضائي مرتبط است، طبق قانون عمل کرده و خواهد کرد و در مورد اين محکوم نيز دستورات لازم براي اجراي حکم به ضابطين داده شده و به کساني که مسئول پيگيري موضوع هستند، تأکيد شده است که بايد حکم صادره اجرا شود». سعيد مرتضوي بعد از چندين‌بار تبرئه‌شدن -حتي در پرونده کهريزک- در نهايت به‌خاطر شکايت مستقل خانواده محسن روح‌الاميني، يکي از سه جان‌باخته کهريزک، به معاونت در قتل محکوم شد.   دادستان سابق تهران در دادگاه تجديدنظر ابراز ندامت کرد و موفق شد يک درجه تخفيف کسب کند. حکم جلب چندي بعد از نهايي‌شدن دو سال حبس او صادر شد، اما از آن زمان – اواخر سال ۹۶ – تاکنون خبري از «جلب» مرتضوي نيست. حالا اما عباس جعفري‌دولت‌آبادي حکم جلب مرتضوي را صادره از سوي «اجراي احکام دادسراي کارکان دولت» دانست و تأکيد کرد قوه قضائيه با هيچ‌کس، از هر گروه و جرياني «تعارف ندارد».
پرونده «محيط زيست» و ترک‌وطن کاوه مدني
دادستان تهران در اين نشست به پرونده «محيط زيست» و خروج کاوه‌ مدني از کشور هم اشاره کرد. او «خودکشي» کاووس سیدامامي – متهم اصلي اين پرونده و مديرعامل مؤسسه حيات وحش ميراث پارسيان – را باعث به‌وجود آمدن حاشيه‌هايي دانست که «تحقيقات دادسرا [را] تا مدتي متوقف کرد». اين مقام قضائي در ادامه گفت: « اظهارات برخي از متهمان در جريان تحقيقات، مؤيد خروج اطلاعات مهم و استراتژيک کشور تحت پوشش محيط زيست است که آسيب‌هاي زيادي را در پي داشته است».
بهمن‌ماه سال پيش بود که خواننده راک ايراني ساکن کانادا خبر درگذشت پدرش را در زندان اوين، با يک پست اينستاگرامي منتشر کرد. خبري که همه را شوکه کرد. «کينگ رام» نام هنري رامين سيدامامي، فرزند ارشد کاووس سيدامامي است، منتشرکننده خبر درگذشت او. مديرعامل مؤسسه حيات وحش ميراث پارسيان و چند فعال ديگر حوزه محيط زيست را چندي پيش از درگذشت سيدامامي، به‌جرم جاسوسي دستگير کرده بودند. اما تا زمان مرگ سيدامامي اين خبر منتشر نشده بود. خبر شوکه‌کننده «خودکشي» اين استاد دانشگاه امام صادق، پای نمايندگان مجلس را نيز به ميان آورد تا هرکدام به‌نوعي درباره اين ادعا اظهارنظر کنند. همان زمان بود که شايعه دستگيري کاوه مدني، معاون سابق سازمان حفاظت محيط زيست ايران نيز خبري شد. کاوه مدني، استاد دانشگاه امپريال کالج لندن که در سال ۲۰۱۶ به عنوان نخستين محقق و دانشمند جوان ايراني جايزه برجسته علوم زمين را از اتحاديه اروپايي علوم زمين دريافت کرده بود، نخبه‌اي بود که خلاف‌آمد عادت حرکت کرده بود؛ او به ايران برگشته بود تا در مديريت بحران‌هاي زيست‌محيطي نقش ايفا کند. اين اتفاق در اول با استقبال زيادي از سوي جامعه مدني روبه‌رو شد و اميدهايی را به‌وجود آورد که با انتشار خبر ترک وطن کاوه مدني دوباره کم‌سو شدند. خبر را اولين بار محمود صادقي توييت کرد. جعفري‌دولت‌آبادي درباره خروج کاوه مدني، اين‌گونه توضيح داد: «اگر عده‌اي فرار را بر قرار ترجيح مي‌دهند، ناشي از اهميت تحقيقات مقدماتي در پرونده است و اگر امروز در برخي از سايت‌ها مي‌خوانيم که فلان آقا از کشور خارج شده است، به پيش رفتن تحقيقات برمي‌گردد؛ چرا که برخي متهمان فهميده‌اند که در حال نزديک‌شدن به آنها هستيم، حال اگر کسي از کشور خارج شده است، بالاخره روزي بر مي‌گردد و به قول معروف، دير و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد». او در ادامه از «جزئيات» پرونده گفت: «اين افراد پوشش‌هايي براي خروج اطلاعات کشور به خارج بودند و در اظهارات يکي از متهمان عنوان شده که در خارج از کشور نيز اين کارها را انجام مي‌داده و آموزش‌ديده وارد کشور شده و در حوزه خارجي اقدامات مشابه انجام داده است... يکي از متهمان حقوق ماهانه دريافت مي‌کرده، کامپيوتر امن داشته، ماهانه گزارش مي‌داده و به سفارت مرتبط با سرويس در لندن يا کشورهاي ديگر مراجعه مي‌کرده و تبادل اطلاعات داشته و امروز فهميده بهترين راه گفتن حقايق پرونده است». دادستان تهران به «ادعاي» مطرح‌شده در زمان تشکيل پرونده اشاره کرد و اطلاعات به‌دست‌‌آورده را خلاف آن دانست و افزود: «تحقيقات نشان داد هياهوهايي که در آن ايام صورت گرفت و دادستاني را متهم کردند که هيچ چيز در اين پرونده وجود ندارد، درست نبوده است». دولت‌آبادي همچنين در اين نشست خبر از صادرشدن ۳۵۰ فقره کيفرخواست درباره آشوب‌هاي خيابان پاسداران داد.
قیمت لحظه ای ارز دیجیتال