روزنامه همدلی
1397/01/20
مخالفت شورای شهر با استعفای نجفی؛ «ارزشی»های توئیتر شاکی شدند؛ غیر ارزشیها استقبال کردند
وسط نداریمهمدلی| مجید مسعودی- در ایرانی که سیاست – اگر نگوییم بر همهچیز – بر خیلی چیزها حاکم است و پدیدهها تنها با رهیافت «قدرت» قابل تحلیل است، موضوعی چون استعفای اخیر محمدعلی نجفی، شهردار تهران، لابد که دارای سویههای پر رنگ سیاسی است. قریب به اتفاقات اظهارات رسمی و غیر رسمی مسئولان پیرامون استعفای نجفی موید این مدعاست. در یک سو اصولگرایان قرار داشتند که قریب بهاتفاقشان در آشکار و نهان از استعفای شهردار تهران حمایت کردند و در سوی دیگر «غیر اصولگرایان» بودند که اگر مخالفتی با استعفای نجفی نداشتند، حداقل موافقتی هم ابراز نمیکردند.(به جز معدودی چون غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی)
اما ورای اظهارات مسئولان رسمی، کاربران شبکههای مجازی – و مشخصا توئیتر – هم با همان مدل حوزه سیاست رسمی حول این ماجرا صفبندی کردند؛ اینجا اما با نامهای متفاوت؛ «ارزشی» و غیر ارزشی. گویی هیچ نقطه میانهای در کار نبود. در یک سو کاربران معروف به «ارزشی»ها حضور داشتند که منتقد تصمیم اخیر شورای شهر در رد استعفای نجفی بودند و در سوی دیگر غیر ارزشیها قرار داشتند که از این تصمیم استقبال کردند و برخیهایشان از این مصوبه «عیدی شورای شهر به مردم تهران» یاد کردند. نکتهای که در این میان وجود دارد اینکه از میان توئیتهای بررسی شده، توئیتهای کمشماری وجود داشت که موضع گوینده، تطابقی با الگوی «ارزشی/ غیر ارزشی» در رابطه با موضوع استعفای نجفی نداشت. در ذیل، به برخی از این توئیتها نگاهی انداخته شده است.
ارزشیها
صادق نیکو، فعال توئیتر «ارزشی» در توئیتی نوشت: «کاشکی نجفی دوتا نمودار و جدول و اینفوگرافیک از این دوران طلایی ۷ ماه مدیریتش منتشر کنه که ما بتونیم قضاوت کنیم چطور ممکنه یه نفر از این ۷ ماه مدیریت راضی باشه و بگه بهترین دوران بوده!!» این کاربر در توئیت دیگری به صورت تلویحی وجود دلایل دیگری غیر از بیماری نجفی در ماجرای استعفا را میپذیرد(آنجا که به مقاومت و ایستادگی اشاره میکند) و روایت خود از تصمیم شورای را اینگونه نوشت: «شورای شهر به استعفای نجفی رای نداد! ایول به این مقاومت و ایستادگی ولی نجفی دیگه برای این شهر شهردار نمیشه.» توئیتر خبرگزاری تسنیم نیز اظهارنظری از عبدالله گنجی، روزنامهنگار را توئیت کرد که گفته بود: «اصرار شورا بر ماندن نجفی به این معناست که یا او دروغ میگوید بیمار است و یا اینکه از بیماری اطلاع دارند اما حاضرند شهرداری تهران فلج باشد!» کبری آسوپار، روزنامهنگار هم نوشت: «نجفی میگوید "استعفایم را قبول کنید؛ اول اردیبهشت بستری میشوم." ولی استعفایش قبول نمیشود. خودشان هم میدانند فرقی نمیکند؛ وقتی قرار نیست کاری برای تهران انجام شود، پس چه پشت میز و چه روی تخت بیمارستان. مهم مقام و عنوان داشتن رفقاست؛ بی خیال اداره پایتخت!»
قاطبه غیر ارزشیها
سیدعلی مجتهدزاده، حقوقدان در توئیتی نسبتی میان استعفای نجفی و فشارهایی که برای استعفای مصطفی تاجزاده، معاون وزیر کشور در دولت اصلاحات وجود داشت برقرار کرد و نوشت: «یادش بخیر زمانی برای کنار رفتن مصطفی تاجزاده از وزارت کشور کاری نبود که انجام ندهند. حتی به وزیر کشور(عبدالله نوری) گفتند شرط عدم استیضاح برکناری تاجزاده است ولی این مرد بزرگ تا لحظه آخر و حتی همین الان خار چشم دشمنان موند.»
مسعود رفیعی طالقانی، روزنامهنگار در توئیت خود به مباحثی که پیرامون دلیل استعفای نجفی و نطقهای نمایندگان در جلسه روز گذشته اشاره کرد و با دیدی انتقادی نسبت به دلیل اعلانی و دلیل حقیقی استعفا نوشت: «طرف(نجفی) میگه مریض شدم و استعفا میدم چون نیاز به معالجه فوری دارم. بعد تو شورای تهران نطق میکنن که نه؛ بالا بری، پایین بیای باید بمونی!!! دقیقا الان شورا میدونه مریضی چیه و ما نمیدونیم یا ما میدونیم مریضی چیه و شورا نمیدونه؟؟!» ریحانه طباطبایی، روزنامهنگار در توئیت خود به گونهای به این دلایلی که گفته میشود «دلایل واقعی» استعفا بوده است پرداخته و نوشت: «شورای شهر در مقابل کانونهای قدرت و زور ایستاد. اسیر تهدیدها و اتهام زنیها و پرونده سازیها نشد. نجفی ماند تا رای مردم بماند.» علیاکبر گلقندشتی، فعال سیاسی مقیم قم نیز نوشت: «مخالفت با استعفای نجفی، عیدی شورای شهر به مردم تهران!» مصطفی پهلوانی، روزنامهنگار در توئیت خود از «احتمال یک شکاف عمیق در جبهه اصلاحات» گفت و نوشت: «شخصا از تصمیم شورای شهر تهران راضیام. چراکه از احتمال یک شکاف عمیق در جبهه اصلاحات جلوگیری کرد. ولی حالا که ظاهرا همه چیز به خیر و خوشی تمام شده، اصلاحطلبان باید بنشینند و درباره راهکار حل مسئله در شرایط اختلاف، فکری بکنند. راهکاری که روسا را از تنش دور و بدنه را اقناع کند!»
غیر ارزشیهای منتقد تصمیم شورا
گرچه نگارنده این گزارش در میان توئیتهای کاربرانی که به نام «ارزشی» شناخته میشوند، به اظهارنظری برخورد نکرد که در آن کاربر، موافق نظر شورای شهر تهران باشد، اما در میان کاربران غیر ارزشی، اظهاراتی وجود داشت که به نوعی منتقد تصمیم شورا بودند. محمد آقازاده، روزنامهنگار نوشت: «نجفی در شهرداری نمیماند. نباید با کارهای سیاسی و تبلیغاتی روال مدیریت شهری که بسیار در بحران است دچار وقفه کرد. باید به سرعت شهرداری کاربلد، با انگیزه و اهل تعامل را انتخاب و فضا را عادی کرد.» مولود حاجیزاده دیگر کاربری بود که اظهارنظری شبیه به آقازاده داشت. نوشت: «دور از انتظار نیست چهار ماه دیگه مجددا نجفی در مقابل فشار یکسری آقایون و برخی نهادها(شما بخوانید بیماری) کم بیاورند و مجددا استعفا بدهند. آن وقت اصلاحطلبان میمانند و شرمندگی در مقابل مردم. البته اگه اعتقادی به مردم و شرمندگی داشته باشن!»
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان ارشد نیروهای مسلح: علت افزایش حملات دشمنان، احساس خطر آنان از قدرت فزاینده ایران است
گفتوگو با قاسم محبعلی مدیرکل سابقه وزارت خارجه درباره رفتار ترکیه در خاورمیانه
نگاهی به دست نوشته های پرویز پرستویی؛ قلمی که مشق آدمیت میکند مردِ امروز
«همدلی» از شوق غیرعادی مالکان مسکن برای افزایش مداوم نرخ اجاره و فروش خانه گزارش میدهد
گزارش «همدلی» از افزایش بیوقفه غیرعادی نرخ ارز و سکه دلار 5800 را گرفت
«همدلی» تمایل برخی اصولگرایان برای رسیدن نظامیان به ریاست جمهوری را با نظر کارشناسان بررسی میکند
مخالفت شورای شهر با استعفای نجفی؛ «ارزشی»های توئیتر شاکی شدند؛ غیر ارزشیها استقبال کردند
فریدون جنیدی در هفتاد و نهمین سالروز تولدش از درد بیتوجهی به ایران باستان میگوید
روزبه کردونی پیرامون جنایت در قهوهخانه اهواز
مصیبت گرانی دلار
رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان ارشد نیروهای مسلح: علت افزایش حملات دشمنان، احساس خطر آنان از قدرت فزاینده ایران است