سهم ٤٨ درصدي بورس‌کالا از معاملات


بورس کالاي ايران در ۱۰ ماه امسال، سهم ۴۸ درصدي از ارزش کل معاملات بازار سرمايه را به خود اختصاص داده و با ارزش معاملات ۸۷۹ هزار ميليارد ريالي، رتبه اول را در بين ساير بورس‌ها کسب کرده است.
نشست خبري مديرعامل بورس کالاي ايران با موضوع گزارش عملکرد سال ۱۳۹۶ و ارائه برنامه‌هاي پيشرفت و توسعه سال ۱۳۹۷ با حضور اصحاب رسانه در محل شرکت بورس کالاي ايران برگزار شد. حامد سلطاني نژاد در ابتداي اين نشست به شاخص‌هاي بازار در سال ۱۳۹۶ اشاره کرد. وي به آمار معاملات بورس کالاي ايران در ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۶ نيز اشاره کرد و افزود: ارزش کل معاملات بورس کالاي ايران در ۱۱ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۹ درصد افزايش پيدا کرده و به بيش از يک ميليون و ۳۵ هزار ميليارد ريال بالغ شده که در ۱۱ ماهه سال جاري بالاترين رکورد تاريخي ارزش کل معاملات بورس کالاي ايران رقم خورده است. وي ادامه داد: در اين مدت ۲۴ ميليون و ۱۳۱ هزار تن محصول به ارزش ۴۴۶ هزار و ۳۵۳ ميليارد ريال در بازار فيزيکي بورس کالاي ايران مورد معامله قرار گرفته است که اين ميزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش چهار درصدي در حجم و ۳۳ درصدي در ارزش معاملات را نشان مي‌دهد. سلطاني نژاد ادامه داد: همچنين جمع معاملات بازار مشتقه بورس کالاي ايران با افزايش ۲۷ درصدي حجم و ۶۱ درصدي ارزش معاملات نسبت به مدت مشابه سال گذشته مواجه شده است؛ به طوري که بيش از ۳ ميليون و ۸۱۷ هزار قرارداد به ارزش ۵۷۹ هزار و ۱۴۳ ميليارد ريال در اين بازار داد و ستد شده است. وي به تفکيک سهم گروه‌هاي کالايي از ارزش معاملات بازار فيزيکي در يازده ماهه سال ۱۳۹۶ پرداخت و گفت: محصولات صنعتي و معدني با ارزشي حدود ۱۸۳ هزار ميليارد ريال معادل ۴۱ درصد بيشترين سهم از ارزش معاملات بازار فيزيکي را به خود اختصاص داده است. در اين ميان محصولات پتروشيمي‌با ارزشي معاملات ۱۳۹ هزار ميليارد ريال و سهم ۳۱ درصدي در رتبه دوم قرار گرفته است. فرآورده‌هاي نفتي با ارزش معاملات ۹۰ هزار ميليارد ريالي معادل ۲۰ درصد، محصولات کشاورزي با ارزش معاملات ۳۱ هزار ميليارد ريالي معادل هفت درصد و بازار فرعي با ارزش معاملات چهار هزار ميليارد ريال و سهم يک درصدي رتبه‌هاي بعدي را به خود اختصاص داده اند. مديرعامل بورس کالاي ايران در ادامه به سهم انواع قراردادها از ارزش کل معاملات بازار فيزيکي در يازده ماهه سال ۱۳۹۶پرداخت و گفت: معاملات نقدي با سهم ۶۱ درصدي معادل ۲۷۳ هزار ميليارد ريال بيشترين سهم را از انواع قراردادها به خود اختصاص داده است. اين در حالي است که معاملات سلف نيز ۳۹ درصد از ارزش کل معاملات بازار فيزيکي معادل ۱۷۳ هزار ميليارد ريال را از آن خود کرده است.
تامين مالي ۱۳۶ هزار و ۷۳۳ ميليارد ريالي از طريق معاملات سلف و نسيه
سلطاني‌نژاد همچنين به ميزان تامين مالي انجام شده از طريق معاملات سلف و نسيه در بازار فيزيکي بورس کالاي ايران اشاره کرد و گفت: محصولات صنعتي و معدني با ارزش تامين مالي ۱۳۶ هزار و ۷۳۳ ميليارد ريال معادل ۷۹ درصد بيشترين سهم را خود اختصاص داده است. در اين ميان محصولات پتروشيمي‌با ارزش تامين مالي ۳۴ هزار و ۴۶۵ ميليارد ريال معادل ۲۰ درصد در رتبه دوم قرار گرفته است.
مديرعامل بورس کالاي ايران به ميزان معاملات گواهي سپرده کالايي در يازده ماه امسال اشاره کرد و افزود: در ۱۱ ماهه امسال معاملات گواهي سپرده کالايي ذرت با ارزش چهار هزار و ۲۱۱ ميليارد ريال سهم ۸۶ درصدي از ارزش اين بازار را کسب کرده است. در اين ميان گواهي سپرده جو نيز با ارزش ۲۸۲ ميليارد ريال سهم شش درصدي و گواهي سپرده سکه طلا، پسته و زعفران نيز سهم ۸ درصدي از معاملات اين بازار را به خود اختصاص دادند. مديرعامل بورس کالاي ايران در ادامه به روند معاملات محصولات کشاورزي در سال ۱۳۹۶ اشاره کرد و گفت: در ۱۱ ماه سال امسال دو ميليون و ۷۹۱ هزار تن محصول کشاورزي به ارزش ۳۱ هزار و ۲۲۹ ميليارد ريال در بورس کالاي ايران دادوستد شد که بالاترين رکورد و بيشترين ميزان معاملات صورت گرفته در اين بازار از سال ۱۳۸۶ تاکنون بوده است. همچنين در ۱۱ ماه امسال سه ميليون و ۶۷۳ هزار تن محصول به ارزش ۱۳۸ هزار و ۶۸۵ ميليارد ريال در بازار پتروشيمي‌داد و ستد شده که ارزش و حجم معاملات اين بازار نيز بيشترين ارزش و حجم معاملات از سال ۱۳۸۶ تاکنون بوده است. سلطاني نژاد ادامه داد: بررسي روند حجم معاملات قراردادهاي آتي نيز نشان مي‌دهد که اين قراردادها نيز با معامله ۳ ميليون و ۷۷۶ هزار قرارداد به ارزش ۵۷۹ هزار ميليارد ريال در ۱۱ ماه سال ۹۶ مواجه شده است.
سهم ۴۸ درصدي بورس کالا از ارزش کل معاملات بازار سرمايه
مدير عامل بورس کالاي ايران در ادامه اين نشست به اقدامات مهم بورس کالا در سال ۱۳۹۶اشاره کرد و افزود: سهم ۴۸ درصدي شرکت بورس کالاي ايران از ارزش کل معاملات بازار سرمايه در ۱۰ ماهه ابتدايي سال ۱۳۹۶، رشد ۳۹ درصدي ارزش کل معاملات بورس کالاي ايران در يازده ماهه سال ۱۳۹۶ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد ۴۴ درصدي ارزش معاملات اوراق بهادار مبتني بر کالا در يازده ماهه ابتدايي سال و رسيدن به ۵۸۹ هزار ميليارد ريال نسبت به مدت مشابه سال گذشته از مهم‌ترين اقدامات بورس کالا در سال ۱۳۹۶ بوده است. وي در ادامه گفت: همچنين از رشد ۳۳ درصدي ارزش معاملات کالاي فيزيکي در يازده ماهه امسال و رسيدن به ۴۴۶ هزار ميليارد ريال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزايش ۴۵ درصدي ارزش معاملات گواهي سپرده کالايي و رشد ۶۱ درصدي ارزش معاملات بازار مشتقه در يازده ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، در کنار ۹۴ انبار پذيرش شده و داراي نماد فعال در حوزه‌هاي مختلف کالايي مي‌توان به عنوان ديگر اقدامات مهم امسال در بورس کالا اشاره کرد.
اهم اقدامات بورس کالا در سال ۹۶
وي به اهم اقدامات انجام شده و نتايج راهبردي در سال جاري در بخش کشاورزي اشاره کرد و گفت: اجراي ماده ۳۳ قانون افزايش بهره وري بخش کشاورزي و منابع طبيعي براي محصولات جو دامي، ذرت دانه‌اي و گندم از مهم‌ترين اقدام انجام شده در حوزه کشاورزي بوده است که در اين راستا پذيرش ۱۸ انبار براي محصول جو دامي‌در پنج استان و ۶۹ انبار محصول ذرت دانه‌اي در ۵ استان مشمول اجراي طرح قيمت تضميني به روش گواهي سپرده کالايي، جمع آوري و ارزيابي اطلاعات ۲۵۱ هزار نفر از کشاورزان جو و ذرت از طريق سامانه ثبت اطلاعات کشاورزان، راستي آزمايي ۱۱۱ هزار شماره حساب متعلق به کشاورزان از طريق سامانه ثبت اطلاعات کشاورزان و اخذ کد معاملاتي براي حدود ۲۲ هزار و ۶۰۰ کشاورز براي استان‌هاي مشمول اجراي طرح از طريق گواهي سپرده کالايي صورت گرفت. به گفته سلطاني‌نژاد پذيرش جوجه يک روزه گوشتي و راه اندازي معاملات آن در جهت تکميل زنجيره ارزش طيور، راه اندازي معاملات گواهي سپرده پسته در بورس کالاي ايران با پذيرش ۳ انبار در زرند، سيرجان و دامغان و نيز اجراي طرح خريد توافقي زعفران و انجام معاملات به ارزش ۶۸۶ کيلوگرم زعفران از ديگر اقدامات مهم اين حوزه بوده است. وي به مهم‌ترين اقدامات انجام شده در حوزه نفت و پتروشيمي‌اشاره کرد و گفت: افزايش ۱۱ درصدي مقدار و ۳۳ درصدي ارزش معاملات محصولات پتروشيمي‌در يازده ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رسيدن به رکورد جديد در حجم و ارزش معاملات محصولات پتروشيمي، افزايش ۹ درصدي مقدار و ۴۸ درصدي ارزش معاملات فرآورده‌هاي نفتي در يازده ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ايجاد امکان انعقاد قراردادهاي بلندمدت در نتيجه هم انديشي و توافق با صنايع بالادست و پايين دست پتروشيمي‌از طريق انجام معاملات کشف پريميوم، تعامل با نهادهاي ذي ربط و ايجاد امکان مشارکت خريداران حقيقي در تالار محصولات پتروشيمي‌بورس کالاي ايران از مهم‌ترين اقدامات صورت گرفته در اين حوزه بوده است. مديرعامل بورس کالاي ايران در ادامه به حوزه محصولات صنعتي اشاره کرد و گفت: سهم ۴۱ درصدي معاملات محصولات صنعتي و معدني از کل ارزش معاملات فيزيکي در يازده ماهه سال ۱۳۹۶ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، سهم ۷۵ درصدي معاملات سلف در حوزه محصولات صنعتي و معدني در يازده ماه امسال، تکميل شدن محصولات زنجيره فولاد با پذيرش گندله و کنسانتره سنگ آهن براي عرضه در تالار داخلي، رايزني و تصميم سازي در خصوص مصوبه شوراي رقابت در مورد الزام همه توليد کنندگان فولادي به عرضه ورق گرم در بورس کالا و آغاز معاملات سنگ آهن در تالار داخلي از مهم‌ترين اقدامات اين بخش بوده است.


قیمت لحظه ای ارز دیجیتال