روزنامه تجارت
1396/12/07
پرونده احمدينژاد سنگين تر شد
سخنگوي قوه قضاييه با اشاره به حادثه خيابان گلستان هفتم منطقه پاسداران گفت: عدهاي قانون شکن و فرقه گرا و افرادي که تظاهر به ديانت ميکنند، آمدند و در خيابان پاسداران فاجعه آفريدند، در بين مردم ايجاد نگراني و ترس کردند و مردم از کسب و کارشان بازماندند.
به گزارش ايسنا، حجت الاسلام غلامحسين محسنياژهاي در يکصد و بيست و پنجمين نشست خبرياش گفت: در اين خيابان تعرض مستقيم به پاسداران امنيت شد و تعدادي از ماموران نيروي انتظاميدر اثر شرارت داعش گونه اين مجرمين شهيد شدند که تسليت ميگويم.
وي گفت: درخواست اين بود که قوه قضاييه با مجرمين برخورد کند که اين کار با سرعت جلو ميرود و افرادي که نيروي انتظاميشناسايي و دستگير کرده بازداشت هستند و تعدادي قاضي و بازپرس به اين موضوع اختصاص يافتهاند.
وي يادآور شد: بعد از ظهر 30 بهمن حادثه رخ داد، چهارشنبه گذشته کيفرخواست پرونده يکي از اين افراد که واضح بود و اعتراف داشت صادر شد و پنج شنبه به دادگاه ارسال شد و در کمترين زمان ممکن محاکمه وي شروع ميشود.
اژهاي در مورد آخرين وضعيت پرونده احمدي نژاد، نامه اخير و دستگيري او گفت: اين پرونده غير از آنکه به آن اتهامات ديگري افزوده شده، اقدام عملي ديگري به معناي احضار، تفهيم اتهام و بازداشت صورت نگرفته است، البته باز هم مسائلي از سوي فردي اتفاق افتاده که قبلا مسئوليت بزرگي در کشور داشته و متاسفانه صحبتها و حرفهايي ميزند که در آن خلاف شرع و قانون وجود دارد.
سخنگوي قوه قضاييه در مورد شايعاتي مبني بر ضرب و جرح يا فوت تعدادي از بازداشت شدگان گفت: در چنين درگيريهاي خياباني که عدهاي مقابل پليس ميايستند و پليس را به شهادت ميرسانند و از قانون نيز تمرد ميکنند، استبعادي ندارد که پليس وقتي بخواهد آنها را دستگير کند، احيانا از ناحيه مردم يا پليس اقدامات متقابلي صورت گيرد. غير از ماموران يک نفر فوت شده که خبر ندارم اين فرد جزء آشوبگران يا فرد ديگر بوده است.
محسني اژهاي درمورد بازداشت برخي مديران و مسئولان بانک مرکزي گفت: براي مسئول سابق حراست بانک مرکزي پروندهاي تشکيل شده بود که با قرار وثيقه آزاد شد، مسئله ايشان مالي بود. فرد ديگري که مدير نيست و از يکي از معاونتهاي بانک مرکزي بود، به اتهام مالي بازداشت شد که اکنون اين فرد نيز با قرار وثيقه آزاد شده است.
وي درباره آخرين وضعيت پرونده تخلفات مالي قائم مقام شهردار سابق و نحوه رسيدگي به گزارش اعلاميدرباره تخلفات دوران شهرداري سابق از سوي نجفي شهردار تهران گفت: گزارشي را دادهاند که در حال رسيدگي است.
وي افزود:
محسني اژهاي در مورد ساخت مستند کاووس سيداماميدر صداوسيما گفت: يک نفر که عنوان استادي داشته خودکشي ميکند و اين موضوع در داخل و خارج بازتاب دارد، آنچه که از صداوسيما پخش شده را نديدم، اما اگر چنين اتفاقي بيفتد و رسانه ملي به آن نپردازد همه گله ميکنند. اگر کسي دستگير شود و اعلام نشود باز گلايه ميشود يا وقتي شايعاتي مطرح ميشود مردم خواهان اطلاع رساني در مورد عنوان اتهاميهستند. اگر کسي دستگير شود و بدون ذکر جزييات اعلام نشود که به چه اتهاميدستگير شده بد است، اما اگر گفته شده فردي که خودکشي کرده به اتهام جاسوسي بوده اشکال ندارد.
وي در پاسخ به اينکه پليس اطلاعيه داده که يک تا 10 سال حبس براي کساني که کشف حجاب کردهاند، در نظر گرفته ميشود گفت: اگر کسي قانون را بخواند، ايرادي ندارد اما فقط قاضي ميتواند بگويد چه عنوان اتهاميبراي کسي که دستگير شده در نظر گرفته ميشود.
محسنياژهاي درباره اينکه اخيرا دو برادر به نامهاي " ابوالقاسم و رسول " تحت عنوان سرمايهدار در پروژههاي گردشگري کلاهبرداري کرده و متواري شده اند، گفت: در سال 91 پروندهاي با عنوان فروش مال غير در قوه قضاييه مطرح شد که هنوز اموالي از آنها شناسايي نشده است. هنوز اين پرونده مفتوح است که قوه قضاييه نميتواند در اين زمينه کاري انجام دهد.
محسني اژهاي در پاسخ به اين سوال که يکي از نمايندگان مجلس اعلام کرده است که پروژه انتقال آب و موضوع يوز ايراني از سوي سيداماميمطرح شده است و همه پروژههاي اسرائيلي بودهاند و آيا فرد خارجي در اين زمينه بازداشت شده است؟ گفت: تا الان فرد خارجي بازداشت نشده، اما افراد در مظان اتهام هستند و تعدادي هم در داخل کشور بازداشت شده اند. 3 نفر در استان هرمزگان بازداشت شدهاند و بايد صبر کنيم تا پرونده روشن شود تا بتوانيم در خصوص آن صحبت کنيم.
معاون اول قوه قضاييه تاکيد کرد: همه افرادي که در موسسات اين افراد به نام محيط زيست کار ميکردند، جاسوس نيستند و برخي کاملا از مسائل جاسوسي بياطلاع بودند، همين موضوع کار را مشکل کرده است و بايد براي روشن شدن مسائل بايد منتظر ماند.
محسني اژهاي در مورد ورود معاونت پيشگيري از وقوع جرم قوه قضاييه و سازمان بازرسي براي پيشگيري از سوانح هوايي گفت: معاونت پيشگيري نميتواند در اين باره کار عمدهاي انجام دهد که مثلا بگويد ناوگان هوايي فرسوده يا قديمياست.
وي ادامه داد: بازرسي کل کشور در مقاطع مختلف اگر به اين موضوع برسد که هر دستگاهي از جمله هواپيمايي ايراد و اشکالاتي در خريد و ساير قوانين و مقررات مربوط به پرواز و استانداردها دارد، به آن ورود پيدا ميکند.
محسني اژهاي در مورد نحوه ورود دستگاه قضايي به سوانح هوايي بعد از وقوع آن، گفت: وقتي سانحهاي رخ ميدهد دستگاه قضايي و بازرسي کل کشور وارد ميشوند. الان پرونده کاملي درباره سانحه هوايي در قوه قضاييه تشکيل شده و همه ابعاد قضيه در حال بررسي است.
معاون اول قوه قضاييه درباره فروش 35 ميليون متر مربع از اراضي حاشيه آزادراه تهران ـ شمال و ورود مدعيالعموم به اين موضوع، گفت: يک بخشي از حاشيه اتوبانها حريم است که قابل فروش نيست. بخشي از آنها مربوط به اموال شخصي مردم است که کسي نميتواند آن را به فروش برساند. بايد بررسي کنيم که اصلا منابع طبيعي چنين زميني را داده يا خير، اينکه اين زمين کجا و به چه مناسبتي داده شده بايد همه ابعاد آن روشن شود.
سخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به اين که دليل ممانعت از خروج شب گذشته رييسجمهور اسبق از خانهاش به دليل اعمال محدوديتهاي جديد است گفت: اين موضوع مربوط به دادسراي ويژه روحانيت است و اطلاعي ندارم.
وي در پاسخ به اينکه با مصوبه مجلس مبني بر اجازه به قوه قضاييه براي دريافت سود از حسابهايش آيا قرار است قوه قضاييه حسابهايش را از حالت شخصي خارج کرده و نظارتپذير کند؟ گفت: اصلا حسابها از قبل هم نظارتپذير بوده است. کاملا همه ابعاد اين حسابها روشن است که قبلا هم توضيح کامل داده شده است. نمايندگان نيز کاملا در جريان قرار گرفتهاند.
سخنگوي قوه قضاييه درباره آخرين وضعيت متهمان ارزي، گفت: هنوز پرونده به دادگاه نرفته و تحقيقات ادامه دارد. حسابهاي آنها حدود 37 ميليارد تومان موجودي داشته که مسدود شده است. البته در برخي از رسانهها مطالبي منتشر شده بود که در آن گردش مالي را با موجودي قاطي کرده بودند. موجودي در حسابهاي مسدود شده حدود 37 ميليارد تومان است اما گردش مالي اين 91 نفر خيلي بيشتر است.
وي افزود: سرجمع افرادي بازداشت شدهاند که تعدادي هنوز در بازداشت بوده و تعدادي با قرار آزاد شدند. پرونده متهمان ارزي هنوز ادامه دارد. ممکن است افرادي ديگر که به صورت غيرمجاز کار کرده و تخلفات ارزي بر اساس ضوابط بانکي دارند مجددا تحت تعقيب قرار گيرند.
محسني اژهاي درباره پرونده فردي از وزارت نفت که حدود 200 ميليارد تومان اختلاس و از کشور فرار کرده گفت: اول اينکه حراست کجا بوده که در طول اين مدت خبردار نشده يا اينکه حسابرسان و بازرسان کجا بودند چون ظاهرا اين کار در طول چندين سال اتفاق افتاده است. سوال اين است که چطور وزارت نفت و مجموعه مربوطه متوجه نشدهاند. ظاهرا اين کار از رقم کمتر شروع شده و در سالهاي اخير اين رقمها درشتتر و بالاتر رفته است.
وي با بيان اينکه اکنون 12 نفر تحت تعقيب قرار گرفته و تفهيم اتهام شدهاند، گفت: اين افراد در داخل کشور بودند که تفهيم اتهام شدند. سه نفر از مديران بازداشت هستند. چيزي حدود 70 ميليارد تومان از اموال فردي که فرار کرده يعني اموال خودش يا بستگان نزديکش شناسايي شده که اين اموال شامل 14 آپارتمان، 25 قطعه زمين، هفت دستگاه اتومبيل و دو موتور که همه آنها لوکس بوده و قيمتهاي بالايي دارند.
محسنياژهاي خاطرنشان کرد: طبق نظر ابتدايي مبلغ اين اموال شناسايي شده حدود 70 ميليارد تومان است. از سيستم اطلاعاتي و وزارت نفت کمک گرفته شده و همه در حال کار هستند که تا آنجايي که ممکن است اموال شناسايي شود. نشانههايي از اموال ايشان در خارج است که دنبال ميشود.
وي يادآور شد: دري اصفهاني فردي دو تابعيتي بوده، زماني که با برخي دستگاهها حتي امنيتي کار بوده دو تابعيتي خود را در اوايل کتمان ميکرد و اظهار نمينمود که بعد از آن مشخص ميشود دو تابعيتي بوده است.
محسني اژهاي افزود: در سالهاي اخير اين فرد به عنوان مشاور به کار گرفته شد و در عين حال به همه اسناد و مدارک و اطلاعات طبقهبندي شده دسترسي داشت. متاسفانه افرادي را تحت عنوان اينکه کارمند رسمينيست قراردادي به عنوان مشاور ميبندند و از خلاء قانوني استفاده ميکنند. قطعا بايد در مواردي که اين افراد ممکن است دسترسي به اطلاعات طبقهبندي، محرمانه و حتي بالاتر دارند دقتهاي لازم صورت گيرد.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
زندگی پر رنج درهمسایگیگنج «مکران»
زندگی پر رنج درهمسایگیگنج «مکران»
زندگی پر رنج درهمسایگیگنج «مکران»
پرونده احمدينژاد سنگين تر شد
اهميت گفتگوي شرکاي اجتماعي
سردرگمی آقای رئیس کل!
سهم ٤٨ درصدي بورسکالا از معاملات
ننگ زباله گردی بر پیشانی پایتخت
خانهها خالي اما بیمشتری!
ارزان فروشی خوراک، ظلم به تولید ملی
حمايت مسکو از دمشق حتي با سلاح هسته اي
بهترين راه اصلاح ديپلماسي آمريکا