روزنامه جهان صنعت
1395/11/27
مخالفان عملکرد وزیر راه جلسه کمیسیون عمران را ترک کردند؛
گروه مسکن- طرح استیضاح وزیر راهوشهرسازی برای دومین بار در عمر دولت یازدهم مطرح شده است. این استیضاح که پس از برخورد دو قطار مسافربری به دلیل خطای انسانی کلید خورد، اگرچه ابتدا چندان جدی به نظر نمیرسید اما مخالفان آخوندی تا این لحظه توانستهاند استیضاح خود را به هیات رییسه ارسال کنند تا پای آخوندی به جلسه کمیسیون عمران باز شود. حادثه ریلی هفتخوان تنها برای حمل و نقل کشور یک حادثه تلخ نبود بلکه جرقهای بود تا به مخالفان آخوندی مجال میدانداری دهد. استیضاح مدیرعامل راه آهن پس از این حادثه اگرچه یکی از نادرترین اتفاقات در رویه مدیریت کشور بود اما برای مخالفان آخوندی راضیکننده نبود.عباس آخوندی، وزیر راهوشهرسازی از زمانی که کار خود در ساختمان دادمان را شروع کرده، یک بار توسط مجلس نهم استیضاح شده و حالا برخی از نمایندههای مجلس دهم نیز به دنبال استیضاح او هستند. آخوندی در سال 94 سومین وزیر دولت یازدهم بود که مورد استیضاح قرار میگرفت. در این جلسه او با رای قاطع 175 نماینده به نفع خود توانست در سمت خود ابقا شود. وی در آخرین واکنش به استیضاح خود گفته است: کاری که ما کردهایم به قطع با منافع بسیاری از افراد گره خورده است. کسی که میتوانسته با یک معامله تراکم زیادی را خریدوفروش کند وقتی در چنین فضایی باشد بهقطع منافعش بههم میخورد. میفهمم کاری که میکنم به عدالت اجتماعی واقعی برمیگردد. نمیخواهم تظاهر کنم و پروژههای عوامفریبانه را اجرا کنم. به گمانم موثر هم بوده و در همین مدت تقریبا تورم بخش مسکن نسبت به میانگین تورم پایینتر بوده است.
اگرچه آخوندی صراحتا ارتباط مستقیم این موارد با استیضاح را رد کرده اما به نظر میرسد مشکلات استیضاحکنندگان با آخوندی بسیار فراتر از مواردی مانند برخورد قطار مسافربری بوده است. استیضاحکنندگان با مطرح کردن مواردی که پیش از این نیز آخوندی یک بار به خاطرش استیضاح شده بود یکشنبه این هفته در جلسه کمیسیون عمران با او ملاقات کردند و در حالی که آخوندی در حال قرائت دفاعیات خود بوده، جلسه را ترک کردهاند.
کمالالدین شهریاری، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «جهان صنعت» در ارتباط با دلایل ترک جلسه توسط نمایندههای متقاضی استعفا اظهار کرد: دلیلش را نمیدانم اما این افراد تمام استیضاحکنندگان نبودند و برخی از آنها جلسه را ترک کردند. او در خصوص مباحث مطرحشده در این جلسه گفت: بندهای مطرحشده در متن استیضاح وزیر راه در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت و از نظر من توضیحات وزیر راهوشهرسازی نیز قانعکننده بود.
از سوی دیگر عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه نمایندگان متقاضی استیضاح وزیر راهوشهرسازی با برنامهریزی قبلی و حسابشده جلسه کمیسیون عمران با وزیر را ترک کردند، گفت: بدون اینکه سندی ارائه کنند به آقای آخوندی تهمت زدند. سیداحسن علوی در گفتوگو با ایلنا درباره جلسه روز یکشنبه اعضای کمیسیون عمران با وزیر راهوشهرسازی اظهار داشت: تعدادی از نمایندگان متقاضی استیضاح آقای آخوندی در ابتدای جلسه به صورت حسابشده و با برنامه قبلی جلسه را ترک کردند.وی افزود: 13 سوال مطرح بود که آقای آخوندی در میانه توضیح سوال اول بود که آقایان با این ادعا که قبلا هم این توضیحات را شنیدهایم و این حرفها تکراری است جلسه را ترک کردند. وی با تاکید بر اینکه تعدادی از این سوالات مطرحشده را میتوان تهمت دانست، گفت: در حالی که تعدادی از نمایندگان مجلس مدعی بودند آقای آخوندی شرکتهایی را به نفع شخصی خود در وزارت راهوشهرسازی اداره میکند که هیچ سند و مدرکی برای اثبات ادعای خود ارائه نکردند.
این عضو کمیسیون عمران ادامه داد: پرسشهای مطرح شده پیرامون وضعیت حمل و نقل ریلی، جادهای و هوایی بود. آقای آخوندی به چند پرسش، پاسخ دادند اما عدهای از نمایندگان مجلس متاسفانه نظم جلسه را به هم زدند.
علوی با تاکید بر اینکه با استیضاح وزیر راهوشهرسازی در حالی که کمتر از سه ماه به انتخابات ریاستجمهوری مانده مخالف است، گفت: مشکلات این حوزه باید به صورت ریشهای حل شود و با استیضاح وزیر راهوشهرسازی مشکلات رفع نخواهد شد.
عضو کمیسیون عمران با بیان اینکه این استیضاح، سیاسی است اظهار داشت: در حال حاضر حداقل هزار نفر در وزارت راهوشهرسازی و سازمانهای تابعه آن مشغول به کار هستند و با استیضاح تنها خلل در نظم این وزارتخانه ایجاد میکنیم.
گزینههای احتمالی متقاضیان استیضاح
نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس ترک جلسه متقاضیان استیضاح از سوی هفت نفر از استیضاحکنندگان را عجیب و غریب ندانست و در عین حال از گزینههای احتمالی استیضاحکنندگان برای عدم رای به آخوندی سخن گفت.
سیدکمالالدین شهریاری به ایسنا گفت: ترک جلسه کمیسیون عمران توسط جمعی از متقاضیان استیضاح وزیر راهوشهرسازی دلیل خاصی نداشت اما کمیسیون عمران طبق اعلام قبلی میزبان آقای آخوندی و متقاضیان استیضاح بود و توانست به چهار موضوع از ۱۳ محور مدنظر استیضاحکنندگان پاسخ دهد. با این حال با وجود ترک جلسه توسط هفت متقاضی استیضاح، جلسه کمیسیون تا پایان وقت قانونی ادامه یافت.
وی با اشاره به گزینههای احتمالی استیضاحکنندگان وزیر راهوشهرسازی برای حضور نیافتن در جلسات مشابه، گفت: ممکن است متقاضیان استیضاح نخواهد به هر یک از دلایل زیر در جلسه استیضاح وزیر حضور یابند یا اصلا نخواهند به سخنان وزیر گوش کنند یا از اول تصمیم گرفته باشند در صحن علنی مجلس رای منفی به وزیر راهوشهرسازی بدهند یا در جلسه استیضاح در کمیسیون حضور یابند و قانع شوند یا قانع نشوند. به هر ترتیب متقاضیان استیضاح هر تصمیمی داشته باشند، کمیسیون طبق ماده ۲۲۴ آییننامه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و گزارش خود درباره استیضاح را به هیاترییسه مجلس ارائه میکند.
نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس خواستار طرح تکتک محورها و سوالات استیضاحکنندگان طبق آییننامه داخلی مجلس شد و افزود: طبق صراحت قانونی آییننامه سوالات و محورهای استیضاح باید در کمیسیون مربوطه مطرح و پاسخهای وزیر مطرح شود و پس از آن گزارش کمیسیون تخصصی به هیات رییسه مجلس ارسال میشود. به دلیل مطرح نشدن ۹ محور از ۱۳ محور استیضاح لازم است در جلسهای دیگر که با حضور مشترک وزیر و متقاضیان استیضاح انجام میشود، بقیه محورها و سوالات مطرح و توضیحات وزیر ارائه شود. طبق آییننامه تا بررسی کامل نباید گزارش کمیسیون به هیات رییسه مجلس ارسال شود.
شهریاری خاطرنشان کرد: ترک جلسه از سوی چند متقاضی استیضاح اگرچه مسالهای عادی است اما به معنای اجماع استیضاحکنندگان برای تشکیل نشدن جلسه استیضاح نیست بنابراین با تجدید نشست مشترک متقاضیان استیضاح و وزیر راهوشهرسازی باید کلیه بندهای استیضاح تعیین تکلیف شود.
سایر اخبار این روزنامه
گسترش حلقه مراودات بانکی در پسابرجام
پنجاهونهمین دوره «گرمی» برگزار شد؛
طرح آشتی ملی به رقابت های سیاسی انتخابات کشیده شد؛
5 شرکت تازه در راه بورس
مخالفان عملکرد وزیر راه جلسه کمیسیون عمران را ترک کردند؛
نشست کارگروه تعیین مزد سال ۹۶ کارگران برگزار نشد؛
گفتوگوی «جهان صنعت» با وکیل خانواده زنی که توسط همسرش کشته شد
جام جهانی کشتی آزاد؛
نامزدبازی!
تهران برف نَ دارد
تشریح بخشی از بیماری صندوقهای بازنشستگی
ترمز کاهش تورم کشیده شد
بررسی اهداف سفر نخستوزیر اسراییل به واشنگتن؛
معذرتخواهی کافی نیست
تشریح بخشی از بیماری صندوقهای بازنشستگی
انتقاد تولیدکنندگان فولاد نسبت به کاهش تعرفه واردات برخی اقلام فولادی؛
مسوولیت تنظیم بازار همچنان بین وزارتخانهها دست به دست میشود؛
معذرتخواهی کافی نیست