واکنش ظریف به یک مصافحه

آرمان: نشست کمیته اجرایی وزرای امور خارجه کشورهای سازمان همکاری‌های اسلامی در استانبول با هدف بررسی اقدامات و جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی و مسجدالاقصی تشکیل شد. در حاشیه نشست کمیته اجرایی سازمان همکاری‌های اسلامی که با حضور نمایندگان بیش از ۴۴ کشور اسلامی برگزار شد، هنگام ورود وزرا به سالن نشست، عادل الجبیر با هدف مصافحه به سوی محمدجواد ظریف آمد و پس از در آغوش کشیدن وی با هم گفت‌وگو کردند. حضور وزرای خارجه ایران و عربستان بیش از اصل این نشست مورد توجه رسانه‌های داخلی و خارجی قرار گرفت و تقریبا همه خبرنگاران با این دو نفر مصاحبه کردند.
ارتباط با همسایه
وزیر امور خارجه کشورمان درباره دیدار خود با عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان گفت: این دیدار یک سلام و علیک معمولی بود. محمدجواد ظریف دیروز در حاشیه جلسه هیات دولت اظهار کرد: چنین اتفاقاتی در جلسات بین‌المللی طبیعی است که افرادی که آنجا حضور دارند با هم برخورد کنند. مخصوصا در جلساتی که افراد محدودی در آن حضور داشته و در یک سطح باشند. وی در ادامه با بیان اینکه به دلایل شرعی ما در مهمانی غذا در جلسات کشورهای اروپایی شرکت نمی‌کنیم، خاطر نشان کرد: اما در مهمانی غذای کشورهای اسلامی ما شرکت داریم که در مراسم مهمانی ناهار من با عادل الجبیر که سال‌هاست همدیگر را می‌شناسیم و سلام و علیک داریم، برخورد کرده و احوالپرسی کردیم. ظریف ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران گرچه با بسیاری از سیاست‌های عربستان مخالفت دارد، اما همواره دنبال برقراری ارتباط خوب با همسایگان خود بوده است. ما دنبال این هستیم که با همسایگان رابطه خوب براساس احترام متقابل داشته باشیم. وزیر خارجه تاکید کرد: ما نه تنها با داشتن روابط خوب با همسایگان مشکلی نداریم بلکه تاکید ما این است که اولویت ما با کشورهای همسایه است. در دولت دوازدهم هم اَبَر اولویت ما همسایگان خواهند بود.
منافع ایران


وی در پاسخ به این پرسش که آیا احوالپرسی شما با عادل الجبیر ربطی به سفر مقتدی صدر به عربستان داشته است، گفت: سیاستی که عربستان در عراق دنبال می‌کند ارتباطی با این ملاقات نداشت. این یک سلام و علیک معمولی بود. سیاست جمهوری اسلامی ایران همکاری با همسایگان بوده و اگر همسایگان این آمادگی را داشته باشند و دنبال ایجاد تنش نباشند، حتما ایران را به عنوان یک همکار و همراه خوب می‌بینند زیرا منافع ایران در امینت و ثبات منطقه است. ما معتقدیم برای تامین امنیت منطقه نیازی به کشورهای خارجی نیست، زیرا امنیت منطقه می‌تواند درونزا باشد. اینها خواست‌های جمهوری اسلامی ایران است و اگر برخی همسایگان هرچه سریع‌تر بتوانند خود را با این واقعیات روز هماهنگ کنند ما آینده بهتری خواهیم داشت.
واکنش وزیر خارجه قطر
وزیر خارجه قطر در یک کنفرانس مطبوعاتی با آنجلینو آلفانو، همتای ایتالیایی خود در دوحه، در واکنش به دست دادن محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان و عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان گفت: این یک مساله داخلی مربوط به دو کشور است و کشور قطر در مورد روابط دوجانبه هیچ کشوری نظر نمی‌دهد؛ اگر چه آن کشور از کشورهای تحریم کننده باشد. همچنین از کشورهای دیگر می‌خواهیم که در روابط دو جانبه قطر با کشورهای دیگر هیچ دخالتی نکنند.
قیمت لحظه ای ارز دیجیتال