اسرائیل دوباره تحقیر شد


گروه سیاسی: در نیمه‌ بامداد دیروز جمعه شنیده شدن صدای انفجار در شهر اصفهان، شائبه‌های را پیرامون احتمال حمله رژیم صهیونیستی به ایران مطرح کرد. رسانه‌های غربی و صهیونیستی، بلافاصله این رخداد را بخشی از حمله تل‌آویو قلمداد کردند اما پس از مشخص شدن ابعاد ماجرا، مشخص شد که بیش از آن‌که این حمله باشد، بلوف تبلیغاتی رسانه‌های غربی بوده است.
به گزارش «تجارت»، در ساعات اولیه بامداد حوالی ساعت ۴ صبح دیروز جمعه (31 فروردین) چند صدای انفجار در اصفهان و به ویژه در شمال اصفهان شنیده شده است. شهروندان در شمال شهر اصفهان از شدت صدای انفجار از خانه بیرون آمدند. برخی شهروندان نیز از صدای انفجار در آسمان شرق شهر اصفهان گزارش داده‌اند و معتقدند که احتمالاً مربوط به پدافند است. خبرنگار المیادین در تهران در این زمینه نوشت: اطلاعاتی مبنی بر رهگیری ۵ هدف از سوی پدافند هوایی در آسمان اصفهان منتشر شده است.

مقابله پدافند هوایی با ریزپرنده‌ها
در همان دقایق ابتدای وقوع انفجارها، سخنگوی سازمان فضایی کشور با انتشار یک توییت شفاف‌سازی کرد. حسین دلیریان نوشت: چند ریزپرنده توسط پدافند هوایی کشور با موفقیت ساقط شده است. در ادامه ارشد نظامی ارتش در استان اصفهان گفت: صدای انفجار دیروز در اصفهان مروبط به شلیک پدافند هوایی بوده است. امیر میهن‌دوست ارشد نظامی ارتش در استان اصفهان پیرو اخبار منتشر شده درباره فعالیت پدافند هوایی در اصفهان اعلام کرد که صدای انفجار صبح دیروز مربوط به شلیک پدافند هوایی به اشیاء مشکوک بوده و هیچ حادثه و خسارتی در پی نداشته است. در جدیدترین واکنش نیز فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در واکنش به حادثه اصفهان، گفت: با توجه به هوشیاری ما، چند شی پرنده بود که به آنها تیراندازی شده بود. امیر سرلشکر «سیدعبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره صدای انفجار شنیده شده در اصفهان، اظهار داشت: با توجه به هوشیاری ما، چند شیء پرنده بود که به آنها تیراندازی شده بود.

اختلال محدود در برنامه پروازها
صدای انفجارها در اصفهان تعطیلی چند ساعته پروازها را نیز به همراه داشت. در ساعات ابتدایی صبح تمروز پرواز‌های مهرآباد و برخی از فرودگاه‌های غرب، شمال غرب و جنوب غرب کشور به دلیل حفظ ایمنی حالت تعلیق درآمدند. شرکت فرودگاه و ناوبری هوایی ایران نیز اعلام کرد: فرودگاه‌های مهرآباد، اصفهان، شیراز و فرودگاه‌های غرب، شمال غرب و جنوب غرب کشور به حالت تعلیق درآمده‌اند و فعلا پرواز‌ها در این فرودگاه‌ها به دلیل حفظ ایمنی پرواز‌ها با تاخیر مواجه هستند. همچنین تمامی پرواز‌های فرودگاه امام خمینی تا ساعت ۱۰ و نیم صبح باطل اعلام شد. با این وجود از همان ساعات اولیه صبح دیروز (حدود ساعت 7) با عادی شدن وضعیت و قطعی شدن علت انفجارها پروازها به حالت عادی برگشت.

تایید سلامت تاسیسات هسته‌ای ایران از سوی آژانس



آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) دیروز جمعه تایید کرد که در نتیجه حادثه روی داده، هیچ آسیبی به تاسیسات هسته‌ای ایران وارد نشده است. در پی این رویداد صدا‌هایی ناشی از انفجار در نزدیکی شهر اصفهان شنیده شد که ناشی از عملکرد سیستم‌های پدافند هوایی بوده است. بعدا رسانه‌های داخلی ایران گزارش دادند که تأسیسات هسته‌ای ایران امن هستند. در پی این رویداد‌ها آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید کرد که هیچ آسیبی به سایت‌های هسته‌ای ایران وارد نشده است. آژانس در ایکس نوشت: رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستار خویشتنداری شدید از سوی همه است و تکرار می‌کند که تاسیسات هسته‌ای هرگز نباید هدف درگیری‌های نظامی باشند.

جنگ تبلیغاتی تل‌آویو علیه ایران
با وجود شفاف شدن ابعاد ماجرا، پشت پرده جنجالی شدن این رخداد مورد توجه رسانه‌های قرار گرفت. خبرگزاری فارس در این زمینه نوشت: سحرگاه دیروز جمعه، منابع غیررسمی و نامعتبر طی ساعتی از شنیده شدن صدای انفجار در استان اصفهان خبر دادند تا اینکه اولین منبع رسانه‌ای قابل اعتنا که این خبر‌ها را پوشش داد، شبکه خبری «ای. بی. سی نیوز» آمریکا بود. در حالی که صرفاً صدای چند انفجار شنیده شده بود و ماهیت آن روشن نبود، ای. بی. سی نیوز به نقل از منابع آمریکایی مدعی شد که اسرائیل به ایران حمله کرده است. پس از این بود که رسانه‌های اسرائیلی و حتی کاربران رسانه‌ای آن مثل ادی کوهن یا خبرنگارانی مثل آمیخای اشتین به این جو پیوستند تا نشان بدهند که اسرائیل حمله همه جانبه‌ای به ایران کرده و تأسیسات اتمی هدف قرار گرفته است. ساعتی بعد گزارش‌های شبه رسمی در ایران نشان داد که سه کوادکوپتر کوچک هدف آتش پدافند قرار گرفته و صدای انفجار‌ها متعلق به شلیک پدافند و سرنگونی این پرنده‌های کوچک بوده و هیچ موشکی به داخل ایران شلیک نشده یا هیچ انفجاری روی زمین رخ نداده. همزمان رسانه‌های اسرائیلی از حملات بزرگ به ایران خبر می‌دادند. ادی کوهن فقط طی یک ساعت، در شبکه ایکس (توییتر سابق) مدعی چند حمله شد و بلافاصله نوشت، حالا اگر ایران میتواند به اسرائیل پاسخ دهد! او همچنین نوشت، ایرانی‌ها نمیخواند جواب اسرائیل را بدهند لذا می‌گویند همه چیز عادی است. رسانه‌های آمریکایی و اسرائیلی طی دو ساعت فضایی درست کردند مبنی بر اینکه اسرائیل به ایران حمله کرده و آمریکا هم در آن دخالتی نداشته. در مقابل، مدیر دفتر الجزیره در تهران گزارش کرد، در ایران حداقل در سطح رسمی اعلام شده که هیچ حمله خارجی صورت نگرفته است. معنای این حرف شاید این باشد که هیچ حمله‌ای (از خارج از ایران) انجام نشده است. همچنین رویترز به نقل از یک مقام مسئول ایرانی گزارش کرد که ایران هدف هیچ حمله موشکی قرار نگرفته است. یک کانال تلگرامی نزدیک به گردان‌های القسام شاخه نظامی حماس در کرانه باختری نیز با اشاره به این فضای تبلیغاتی نوشت: «رژیم اشغالگر در حال حمله رسانه‌ای به ایران است... یک بلوف رسانه‌ای برای اینکه به مردم خود بگوید به ایران پاسخ داده است. تعدادی ریزپهپاد فرستاده‌اند که پدافند ایران آن را ساقط کرده است. خبیث‌تر از اشغالگران نداریم». در نتیجه به نظر می‌رسد پاسخ معتبر و قاطع ایران به حمله اسرائیل به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق، آنچنان بازدارنده بوده که تل‌آویو بدون اینکه جرأت اقدامی علیه جغرافیای ایران به خود بدهد، تلاش کرد در رسانه‌ها، حمله پردامنه‌ای به ایران را به نمایش بگذارد تا پاسخ افکار عمومی خود را بدهد، اما از هم اکنون برخی کاربران در فضای مجازی در حال تمسخر اسرائیل هستند؛ لذا فارغ از اینکه این اتفاق در سحرگاه دیروز عملیات فریب بوده باشد یا نباشد و در آینده چه اتفاقی رخ خواهد داد، تا این لحظه، با یک بلوف رسانه‌ای بزرگ روبه‌رو هستیم که هدفش این است که به افکار عمومی فلسطین اشغالی و بلکه منطقه و دنیا بگوید، اسرائیل به حمله ایران پاسخ داد.