روزنامه تفاهم
1396/05/03
دوربین البسه پلیس و حقوق شهروندی
علی حبیبی*دوربین البسه با هدف صیانت از حقوق شهروندی روی لباس پلیس نصب می شود طرحی که درصدد است تعداد وقوع جرایم را در بین ماموران پلیس کاهش دهد.
اجرای این طرح نشان می دهد که پلیس برای رعایت مقررات و قوانین هیچ واهمه ای ندارد که از خود شروع کند و این یک اقدام شجاعانه محسوب می شود.خیلی از تخلفات در مکان های عمومی و بسیاری از جرایم نیز در محل های پنهان که بعدها ماموران حضور می یابند رخ می دهد و به دلیل اینکه پلیس به همه اطراف خود احاطه ندارد، این جرم ها پیگیری نمی شود.نصب دوربین البسه در حقیقت دستکم دو مزیت برای جامعه به همراه دارد، نخست اینکه رفتار پلیس رصد می شود و دوم اینکه متهمان نمی توانند از مجازات طفره بروند.خیلی از جرایم ممکن است در حضور مامور انتظامی و پلیس به وقوع بپیوندد که تنها نمی توان به اظهار نظر مامور اکتفا کرد اما حالا دوربین ها به کمک پلیس آمده و خاصیت این ابزار این است که هم وسعت بیشتری از منطقه وقوع حادثه را ضبط می کند و هم قابل بازبینی مجدد است.بطور قطع بکارگیری دوربین ها، کار خاطیان را سخت تر خواهد کرد و آنان حداقل در محلهایی که پلیس مجهز به این دستگاه ها است نمی توانند از مجازات در امان بمانند.وقتی فرد پس از اینکه متوجه می شود از او فیلمبرداری شده، سریع تر به جرم خود اعتراف می کند و این از مزیت های دیگر این وسیله است.
پیش از این نصب دوربین به لباس پلیس در سایر کشورها از جمله انگلیس و آمریکا نیز سابقه داشته که با بکارگیری آن 93 درصد از شکایت ها کاهش یافته است.کاهش شکایتها به معنی این است که خاطیان دیگر احساس امنیت در جامعه نمی کنند، بنابراین کمتر جرم می کنند و این موضوع نشان می دهد جامعه امن تر خواهد شد و این آرزوی شهروندان و هدف دستگاه های انتظامی و پلیس است.
کاهش شکایت ها رابطه تنگاتنگی با هزینههای جامعه، فرد و پلیس دارد اگر نا امنی بیشتر شود به همان میزان هزینه ها بالا خواهد رفت زیرا ماموران بیشتری با تجهیزات کامل تری باید بکارگیری شوند تا سد راه آنان باشند.
نصب دوربین به مراتب هزینه کمتری از سایر اقدام های پیشگیری پلیس دارد و اکنون پلیس ایران دریافته که این روش را مورد استفاده قرار دهد. این دوربینها تمامی اقدامات و رفتار مامور را به طور مستمر ثبت و ضبط میکند، بنابراین خاطیان دیگر نمی توانند خلاف آن را گزارش کنند. برخی خاطیان برخلاف آنچه رخ داده اقدام به شکایت از ماموران میکنند که با اجرایی شدن طرح دوربین البسه شکایتهای نادرست حذف میشود.این طرح ابتدا در استان تهران اجرایی میشود تا پس از رفع اشکالات و کاستیهای احتمالی در سایر استانهای کشور نیز به مرحله اجرا در آید.
همانطور که دوربین های سطح شهر و جاده های بیرون شهر، آمار تخلفات و تصادفات را کاهش داده این دوربین ها نیز آمارهای جرایم را خواهد کاست که این آرزوی همه شهروندان و پلیس است.
اکنون خیلی از رانندگان خیابان های درون شهری و جاده های برون شهری بخاطر اینکه دوربین پلیس تمام حرکات و سرعت خودرو را ضبط می کند از تخلفات و جرایم دوری می کنند زیرا با مجازات مالی و ... روبرو می شوند که این مساله امنیت جاده ها را نیز افزایش داده است.عناوین تخلفات رانندگی زیاد است و چه بهتر است که پس از ثبت هر تخلفی از طریق این دوربین ها، مورد به رانندگان اطلاع داده شود تا هم تعداد جرایم کاسته شود هم ترافیک کاهش یابد. این تخلفات
می تواند در همان لحظه با ابزارهایی مثل تلفن همراه و از طریق پیامک به رانندگان اطلاع رسانی شود.همانطور که گفته شد هدف همه اقدامات و برنامه ها، کاهش جرایم و تخلفات در جامعه است بنابر این از هر راهی که بتوان این جرائم را کاهش داد باید برنامهها و اقدامات متناسب با آن بروز شود تا جامعه بیش از پیش برای شهروندان امن شود. * دبیر اجتماعی ایرنا
سایر اخبار این روزنامه
درآمد ۱۳۰ میلیارد دلاری ایران از فاز ۱۱
راهاندازی سامانه تدارکات برای جلوگیری از تخلفات مالی
نامه۷۱ اقتصاددان به روحانی
وحدت همه نیروها برای تحقق رهنمودهای رهبر معظم انقلاب ضروری است
هنر توقیف شدنی نیست
جهانی شدن صنعت خودرو با سرمایهگذاری خارجی
تعاونیها ضامن کسب و کار پایدار در روستاها
سود بالا به سپرده های بانکی به زیان بازار سرمایه
اختلافقیمتیاندک دلیل بیرغبتی به مصرفCNG
امکان ایجاد اشتغال پایدار در صنعت گردشگری با کمترین هزینه
حذف سهم حق بیمه کارفرما در بنگاههای دارای کمتر از ۵ کارگر
دوربین البسه پلیس و حقوق شهروندی