روزنامه تفاهم
1396/05/03
هنر توقیف شدنی نیست
بهناز رهبرمتخصصان علوم ارتباطات از راه اندازی پویش و یا کمپین در شبکههای اجتماعی به عنوان تولید قدرت ارتباطی که پیامد توجه به افکار عمومی است یاد میکنند. در سالهای اخیر اما در ایران کمپینهای موفق چه در عرصه اجتماعی چه سیاسی توانستهاند, منشاء آثار بعضا شگرف شوند، آنجایی که رسانههای رسمی و گروهها و اصناف با سیاستهای تبلیغی و ترویجی رایج نتوانستهاند توجه افکار عمومی را به خود جلب کنند و جریانساز شوند، گروههای مرجع و بخصوص چهره های مطرح هنری در ایران با طرح این دغدغه به شیوهای دیگر و در قالب کمپین و همراه کردن مردم توانستهاند جریانساز شوند و نه تنها جامعه را متوجه حقوق حقه خود کنند که آنها را تبدیل به یک کنشگر کنند.تهدیدهای زیست محیطی و نجات دریاچه ارومیه، قطره قطره برای صرفه جویی آب، دیوار مهربانی، اثبات بی گناهی و آزادی خانم کلباسی از یک زندان در هند، استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای ، اصلاح رانندگی و اهمیت ایمنی، محکومیت حوادث تروریستی تهران و ... از جمله این کمپینها هستند که پیوستن گروههای مرجع و چهرههای هنری توانست این موضوعات را در سطح ملی و فراتر از آن، بینالمللی جریانساز کند. از روز گذشته در برخی شبکه های اجتماعی موضوعی با عنوان کمپین 'هنر توقیف شدنی نیست' مطرح شده که به نظر می رسد طرح این موضوع در آستانه معرفی کابینه دولت دوازدهم به مجلس، از سوی برخی جریانهای رسانه ای و غیر سینمایی صورت گرفته است، حال آنکه. اهالی سینما از نزدیک در جریان تمهیدات و اقدامات اخیر دولت در خصوص تعیین تکلیف فیلمهای توقیف شده و یا فاقد پروانه نمایش هستند.
موضوع تعیین تکلیف فیلمهای فاقد مجوز و توقیفی، بهار امسال اولین بار توسط محمد مهدی حیدریان رئیس سازمان سینمایی مطرح شد و کمیته ای کارشناسی مامور رسیدگی به این موضوع شد ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در خردادماه بر این رویه به عنوان یک رویکرد فرهنگی تاکید کرد.بر همین اساس سازمان سینمایی در سال جاری با معدود فیلمسازانی که در این حوزه بلاتکلیف بوده اند جلساتی برگزار کرده و تهیه کنندگان برخی آثار فاقد مجوز و یا توقیفی در جریان این اقدامات و مذاکرات انجام شده هستند و در این خصوص اطلاعرسانی هم صورت گرفته است.
در این شرایط که مسئولین امر به «عدم توقیف هنر» توجه جدی دارند و خود دغدغهمند هستند،
طرح ریزی موضوعی با عنوان کمپین «هنر توقیف شدنی نیست» جای سوال و بررسی بیشتر دارد، موضوعی که سازمان سینمایی دولت تدبیر و امید به فکر آن بوده است و عده ای این روزها، آن را به سوژه ای رسانه ای تبدیل کرده اند، آن هم در صورتی که فلسفه تشکیل کمپینهای اینچنین حساس سازی مسئولین و افکارعمومی به یک مسئله فراموش شده اما مهم است، نه مسئلهای که حداقل در چند ماه اخیر در کانون توجه مدیران ارشد فرهنگی دولت بوده است!
نکته مهمتر آنکه هدف عموم کمپینها توجه افکار عمومی به یک موضوع مهم فراموش شده که خیر فردی و جمعی تواما در آن است و به صلاح جامعه و کشور و آیندگان است و جذابیت چنین کمپینهایی حرکت در راستای هدف «اخلاقی» است نه هدفی «فردی» که اخلاق و خیر عمومی را شاید نشانه رفته است. چه خوب که هوشیار تر باشیم!
سایر اخبار این روزنامه
درآمد ۱۳۰ میلیارد دلاری ایران از فاز ۱۱
راهاندازی سامانه تدارکات برای جلوگیری از تخلفات مالی
نامه۷۱ اقتصاددان به روحانی
وحدت همه نیروها برای تحقق رهنمودهای رهبر معظم انقلاب ضروری است
هنر توقیف شدنی نیست
جهانی شدن صنعت خودرو با سرمایهگذاری خارجی
تعاونیها ضامن کسب و کار پایدار در روستاها
سود بالا به سپرده های بانکی به زیان بازار سرمایه
اختلافقیمتیاندک دلیل بیرغبتی به مصرفCNG
امکان ایجاد اشتغال پایدار در صنعت گردشگری با کمترین هزینه
حذف سهم حق بیمه کارفرما در بنگاههای دارای کمتر از ۵ کارگر
دوربین البسه پلیس و حقوق شهروندی