رشد بورس ظاهری است

یک نماینده مجلس رشد شاخص بورس در مقطع فعلی را غیر‌شفاف اعلام کرد. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه بخشی از رشد شاخص بورس به صورت حبابی بوده است، گفت: برای رشد واقعی بازار سهام باید بخش تولید، تقویت شود. معصومه آقاپور علیشاهی در گفت‌و‌گو با خانه ملت درخصوص رشد شاخص بورس ادامه داد: اینکه شاخص بورس روند صعودی داشته باشد، نکته خوبی است اما متاسفانه این موضوع در حال حاضر ظاهری و مقطعی است. نماینده مردم شبستر در مجلس با تاکید بر ضرورت رشد پایدار بازار سرمایه ادامه داد: معمولا هرساله در اوایل تابستان و تا پایان تیرماه مجامع شرکت‌های بورسی تشکیل می‌شود و همچنین تقسیم سود شرکت‌ها انجام می‌شود. این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: تقسیم سود سهام شرکت‌های بورسی در تیرماه هر سال در افزایش تقاضا برای خرید سهام موثر است که انجام این مهم به رشد شاخص کمک می‌کند. آقاپور علیشاهی تصریح کرد: هرساله در اوایل تابستان برای ارائه مطلوب صورت‌های مالی، از سوی دلالان برخی از شرکت‌های بورسی خرید و فروش‌های سهام به صورت هدفدار نیز انجام می‌شود. وی ادامه داد: اتفاقاتی که برای سپرده‌گذاران موسسات مالی و اعتباری در ماه‌های گذشته افتاد، باعث شده بخشی از نقدینگی‌های مردم به سوی بخش مسکن و بورس سوق داده شود، بنابراین می‌توان عنوان کرد عوامل مذکور در رشد شاخص بورس در چند روز گذشته موثر بوده است. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: باید پذیرفت کارهای زیرساختی برای تقویت بازار سرمایه انجام نشده و بخشی از رشد شاخص بورس به صورت حبابی بوده، بنابراین برای رشد واقعی بازار سهام باید بخش تولید تقویت شود.
هیجان‌زده نشوید
همچنین یک تحلیلگر بازار سهام با اشاره به اینکه صبوری و حوصله یکی از ویژگی‌هایی است که سهامداران و سرمایه‌گذاران در پی ورود نقدینگی خود به بورس باید به همراه داشته باشند، گفت: البته این موضوع به معنی عدم توجه به مسایل بنیادی صنایع و گزارشات شرکت‌ها نیست. احمد اکبری در گفت‌وگو با تسنیم گفت: عدم آگاهی سرمایه‌گذاران به ویژه تازه‌‌واردان به بورس از سازوکار معاملات بازار سهام موجب می‌شود تا پس از مدتی که معمولا با ضرر و زیان همراه است، این دسته از معامله‌گران از بازار خارج شوند و این موضوع به عنوان یکی از دلایل عدم توسعه‌یافتگی و عدم گسترش بورس در کشور مطرح است. این کارشناس بازار سرمایه افزود: به طور معمول بورس بازاری است که حضور در آن در بازه زمانی میان و بلندمدت موجب افزایش سود و منفعت سرمایه‌گذاران می‌شود که این کسب سود با ریسک‌هایی نیز همراه است. وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاران از بورس توقع این را دارند که روز گذشته که سهامی را خریده‌اند تا فردا ارزش آن افزایش پیدا کند، اذعان داشت: مولفه‌ای که سودآوری سهام و شرکت‌ها را تعیین می‎کند، مسایل مربوط به اقتصاد، صنایع و وضعیت مدیریت و تولید شرکت‌هاست که همه این موارد در بازه زمانی میان و بلندمدت رخ می‌دهد، بنابراین صبوری و حوصله یکی از ویژگی‌هایی است که سهامداران و سرمایه‌گذاران در پی ورود نقدینگی خود به بورس باید به همراه داشته باشند. این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: همان‌گونه که اشاره شد بورس بازاری است که همواره با ریسک‌های متنوعی چون موضوعات سیاسی، تحولات سیاسی داخلی و خارجی، تغییر تصمیمات و قوانین و نیز حوادث گوناگون درگیر است و از این مسایل تاثیر می‌پذیرد، بنابراین همان‌گونه که بورس می‌تواند سودی بیشتر از نظام بانکی را نصیب سرمایه‌گذاران کند، به همین نسبت هم می‌تواند ریسک داشته باشد. وی در پاسخ به این پرسش که با این تفاسیر آیا معامله‌‌گران با ورود نقدینگی و صبوری می‌توانند در بورس کسب سود کنند، تصریح کرد: داشتن صبوری و دید میان و بلندمدت برای سرمایه‌گذاری در بورس به معنی تضمین سودآوری و کسب منفعت توسط معامله‌گران بورسی نیست و این موضوع به این مفهوم است که سرمایه‌گذاران بلافاصله پس از شنیدن خبر یا گزارشی نباید اقدام به خرید و فروش سهام در بورس کنند. این کارشناس بازار سرمایه اذعان داشت: موضوع مورد تاکید در این زمینه این است که چه در زمان خرید و چه در زمان فروش سهام شرکت‌ها، سرمایه‌گذاران باید به مسایل بنیادی صنایع و شرکت‌ها و نیز بررسی گزارشات منتشر شده توسط بنگاه‌ها توجه کنند و چشم‌انداز سودآوری یا زیان احتمالی شرکت‌ها و صنایع را ملاک معاملات خود قرار دهند.
صنایع برتر تالار
در سوی دیگر، یک کارشناس دیگر بازار سرمایه با اعلام دلایل رشد روزهای اخیر شاخص بورس و رونق معاملات،‌ آینده کوتاه و میان‌مدت این متغیر و صنایع برتر را پیش‌بینی کرد. فرزاد مسافری‌راد درباره رونق معاملات و علت رشد شاخص بورس که طی روزهای اخیر با افزایش ارقام به نزدیکی 81 هزار واحد رسیده به ایرنا گفت: تحولات مثبتی در اقتصاد رخ داده که باعث رونق بازار سرمایه شده که از جمله آنها می‌توان به بهبود وضعیت بنیادی شرکت‌ها اشاره کرد. وی افزود: برخی گروه‌های بورسی مانند پالایشی‌ها و فولادی‌ها، تعدیل‌های مناسبی ارائه کرده‌اند. همچنین رشد قیمت کامودیتی‌ها (مواد پایه و فلزی) تاثیر مثبتی بر شرکت‌های بورسی گذاشته است. این کارشناس ادامه داد: کاهش نرخ اوراق با درآمد ثابت و کاهش سود بانکی نیز بر افزایش جذابیت شرکت‌های بورسی تاثیرگذار است. در روزهای اخیر شاهد کاهش سود اوراق «اخزا» به حدود 20 درصد بودیم همچنین بانک مرکزی و مجلس نیز کاهش سود بانکی را پیگیری می‌کند. مسافری‌راد به گزارش‌های سه ماهه شرکت‌ها اشاره کرد و گفت: گزارش‌های سه ماهه نشان می‌دهد وضعیت شرکت‌ها بهبود یافته و در آنها تعدیل‌های مثبت صورت گرفته است. البته به نظر می‌رسد عملکرد شرکت‌های فولادی و فلزی در گزارش‌های سه ماهه، بهتر از آن چیزی باشد که در این گزارش‌ها اعلام شده است. وی افزود: نرخ کامودیتی‌ها در بازارهای جهانی نیز در وضعیت مناسبی قرار دارد و بعید است مانند گذشته افت کند. البته باید توجه داشت شرکت‌ها در پیش‌بینی‌های مالی، نرخ کامودیتی‌ها را پایین لحاظ کرده‌اند که می‌تواند باعث تعدیل‌های مثبت در آینده شود. این کارشناس بازار سرمایه درباره چشم‌انداز بازار سرمایه نیز گفت: در کوتاه و میان مدت، بورس از روندی رو به رشد برخوردار می‌شود که البته شیب آن، ملایم و معقول است بنابراین، نباید انتظار رشد سریع و جهش پایدار را از بورس داشت. شاخص بورس، به تدریج رشد می‌کند و شرکت‌های مربوط به صنایع فلزات اساسی و شرکت‌های پرداخت الکتریکی، وضعیت مطلوبی خواهند داشت. مسافری‌راد ادامه داد: صنعت خودرو تا زمانی که نتواند محصولات متفاوت تولید کرده و بازارهای صادراتی را گسترش دهد، قادر به رشد چشمگیر نخواهد بود.
قیمت لحظه ای ارز دیجیتال