تابع اکثريتم

سرليست انتخابات پنجمين دوره شوراي شهر تهران در پاسخ به اينکه آيا تمايلي براي شهردار شدن داريد، يا ترجيح مي‌دهيد در شوراي پنجم بمانيد گفت: تمايل بنده احترام به نظر اکثريت شوراست و اعضاي شورا هر تصميمي‌بگيرند، در عمل تابع آن خواهم بود.
محسن‌هاشمي‌در گفتگو با ايلنا؛ در مورد فرآيند انتخاب شهردار تهران گفت: شورا بايد برنامه‌محور باشد نه شخص محور، يعني شهردار را براساس ويژگي‌ها و الزامات برنامه‌هاي مورد نظر خودش انتخاب کند. در غير اين صورت اينکه ابتدا به شخص رسيده و خود شخص براساس توانمندي‌هايش برنامه را تدوين کند، در عمل فروکاستن از قدرت سياستگذاري شورا است.
وي در مورد مزايا و معايب يکدست بودن شوراي پنجم گفت: مهمترين امتياز يکدست بودن شورا پيام سياسي آن است که در اين دوره از انتخابات به خوبي شنيده شد، اما اينکه در عمل وجود يک يا دو عضو منتقد چه تاثيري در عملکرد شورا دارد، جاي تامل دارد. بايد پرسيد اين يکدست شدن موجب انسجام و کارايي بيشتر اکثريت مي‌شود يا اينکه به منتقدين فرصت انتقاد و بزرگنمايي معضلات شورا و شهرداري را مي‌دهد. البته هيچ زمان از وجود منتقد در درون سيستم ضرر نکرده‌ايم، چرا که منتقد با زيرسوال بردن تصميمات اکثريت موجب افزايش عمق کارشناسي و دقت آن‌ها مي‌شود.اين عضو شوراي شهر پنجم درباره شاخص‌هاي شهردار آينده تهران گفت: علاوه بر شاخص‌هايي که براي شهردار آينده توسط شوراي پنجم تصويب شد، فردي که اين سمت را برعهده مي‌گيرد، بايد از معضلات تهران هم شناخت کافي داشته باشد. به طور کلي علاوه بر شاخص‌هاي عمومي‌لازم براي يک مديرکلان در نظام، شهردار نياز به شاخص‌هاي تخصصي و ويژه‌اي براي مديريت شهري کلانشهر تهران دارد. شناخت کافي از معضلات تهران، تجربه فعاليت در سيستم مديريت شهري، امکان تعامل با ساير دستگاه و نهادهاي دولتي وحاکميتي در شهر تهران جزئي از اين ويژگي‌ها هستند.
وي در مورد چالش‌هاي اساسي پيش روي شهردار آينده تهران گفت: چالش اول شهردار آينده تهران، مشکلات و تعهدات سررسيده مالي شهرداري است که بايد به سرعت تنظيم، استمهال و تامين اعتبار شود. چالش ديگر تهران معضل ترافيک و لزوم تقويت حمل و نقل عمومي‌است. مشکلي که در فصل پاييز دوباره به اوج خود خواهد رسيد و آلودگي هوا تشديد خواهد شد. چالش سوم شهردار آينده تهران هم مشکلات موجود در عرصه اجتماعي و فرهنگي است، درحقيقت صداي مطالبات عمومي‌و مردمي‌در انتخابات شنيده شد و اکنون زمان آن رسيده که به آنها پاسخ داده شود.هاشمي‌در مورد نظارت شورا بر بودجه شهرداري گفت: شورا از ابزارهاي نظارتي که در اختيار دارد، استفاده نکرده است. شايد شوراي شهر ابزار قانوني کافي براي نظارت بر شهرداري تهران را در اختيار ندارد، اما استفاده صحيح از همين ابزار موجود نيز مي‌تواند تاثيرگذار باشد، اما تاکنون به‌اندازه کافي از اين ابزارها استفاده نشده است.وي در مورد گزارش کميسيون موقت حمل ونقل و ترافيک شوراي پنجم از شرايط گفت: اين کميسيون گزارشي در ۱۱۰۰ صفحه‌اماده کرده تا به شورا ارائه کند. مساله مهمي‌که در اين برنامه بخوبي مشهود است اهميت بحث حمل ونقل عمومي‌انبوه‌بر است که بايد بتواند روزانه بيش از ۱۰ ميليون سفر شهروندان را پوشش دهد. متاسفانه، هم اکنون حمل ونقل عمومي‌انبوه‌بر فقط ۲ و نيم ميليون سفر را انجام مي‌دهد و اين عدد در ۵ سال گذشته رشد چشمگيري نيافته است. با توجه به شرايط موجود بايد در ۴ سال آينده يک برنامه فشرده‌ تهيه شود تا ميزان حمل ونقل عمومي‌انبوه‌بر با تامين امکانات، تجهيزات و زيرساخت‌هاي مورد نياز دو برابر شود.مديرعامل اسبق مترو تهران در خصوص بزرگترين چالش تهران در عرصه حمل و نقل عمومي‌گفت: هم‌اکنون روزانه حدود ۲۵ ميليون سفر در تهران انجام مي‌شود، از اين تعداد سهم اتوبوس تقريبا ۵ ميليون است که با توجه به محدوديت معابر، امکان افزايش چشمگير آن وجود نداشته و نسبت قابل قبولي به کل سفرهاي روزانه دارد، اما سهم حمل ونقل انبوه‌بر ريلي، فقط دو و نيم ميليون سفر است، با توجه به نرم استاندارد ميزان حمل ونقل انبوه‌بر ريلي بايد ۴ برابر شود تا سيستم حمل ونقل تهران متوازن عمل کند. از سوي ديگر طرح‌هايي نظير بي آرتي، قصد داشتند؛ در برخي مسيرها بخشي از بار مترو را جابجا کنند، اما سيستم بي آرتي با ظرفيت مترو غيرقابل مقايسه است و شاهد عدم موفقيت طرح بوديم. بخش قابل توجهي از معابر و بزرگراه‌ها، به سيستم بي آر تي اختصاص يافت، اين درحالي است که مسافر قابل توجهي در اين خطوط جابجا نمي‌شوند و فقط بار ترافيکي را در ساعت پيک تشديد کرده‌اند.


وي در مورد عملکرد قاليباف در حوزه مترو گفت: توسعه متروي تهران در چندسال اخير در بخش حفر تونل، به خاطر دستگاه‌هاي حفاري و سازنده تونل پيشرفته‌اي که در دهه قبل خريداري شده‌ بود، پيشرفت خوبي داشت، اما بايد توجه کرد که حفر تونل تنها بخشي از عمليات احداث مترو است و فعاليت‌هاي فراوان ديگري از جمله تامين تجهيزات ثابت و متحرک، نيرو رساني، تامين واگن و کشنده، احداث ايستگاه و هواکش‌ها، احداث پايانه‌ها و اتصال آن به خطوط هم براي راه‌اندازي مترو ضروري است. اگر خطوط مترو بدون اين بخش‌ها احداث و افتتاح گردد، عمدتا کارکردي نمايشي و تبليغاتي داشته و نمي‌تواند ظرفيت جابجايي مسافر را ارتقا جدي ببخشد، متاسفانه تابحال عليرغم آنکه از نظر طولي مقادير زيادي افتتاح شده‌است، خطوط تکميل نيست.وي افزود: در حال حاضر ميزان جابجايي مسافر در متروي تهران کمتر از دو ونيم ميليون سفر در روز است و اين رقم پنج سال قبل هم در همين حدود بود، در حالي که در طرح جامع حمل ونقل تهران، ظرفيت مترو بايد به ده ميليون سفر در روز يعني ۴ برابر وضع فعلي برسد تا مشکلات مربوط به ترافيک و آلودگي هوا قابل تحمل گردد.هاشمي‌گفت: فرض کنيم تامين ارز مورد نياز مترو اولويت دولت‌ها نبود، آيا مترو اولويت نخست شهرداري تهران بوده است؟ اگر ميزان منابع مالي که مثلا به پروژه اتوبان صدر تخصيص داده شده را با کل اعتبارات مترو در طول دهه گذشته مقايسه کنيم، مشخص ‌‌مي‌شود، مترو چقدر در اولويت شهرداري قرار داشته است!

قیمت لحظه ای ارز دیجیتال